خاموشی زیادهخواهیِ فرزندان
🤱🏻 با شناسایی و حذف مواردی که باعث افزایش رفتار نامناسب در کودکان میشود، میتوان آن رفتار را در آنان خاموش کرد؛ مانند مادری که با هر بار گریه کردن کودک، او را بلند میکند و در آغوش میگیرد و در نتیجه متوجه میشود که بر میزان گریههای کودک برای بغل شدن، افزوده میشود. در این هنگام اگر مادر تصمیم بگیرد چندین بار به گریههای کودک به منظور بغل شدن بیتوجهی نشان دهد، پس از گذشت مدتزمان کوتاهی، دیگر کودک به گریه کردن ادامه نخواهد داد.
👈🏻 در این مثال، ابتدا رفتار گریه کردن کودک از راه تقویت مثبت (بغل شدن توسط مادر) افزایش یافته و سپس از طریق قطع تقویت مثبت خاموش شده است.
👨🏻🏫 روش خاموشی، در موقعیتهای تحصیلی نیز کاربردهای فراوان دارد؛ برای نمونه معلمی که میبیند توجه بیش از حد او منجر به لوس شدن یک دانشآموز شده است، توجه خود را از وی میگیرد و بدین طریق رفتار نامطلوب را در او خاموش میکند.
👀 بنابراین در تربیت فرزندان و دانشآموزان میتوان از شیوه خاموشی که بر اساس بیتوجهی و عدم تقویت است، استفاده کرد. با این شیوه، رفتار نامناسب فرزندان متوقف خواهد شد. ازاینرو وقتی شخصی نزد امام موسى كاظم علیهالسلام از فرزندش شكايت كرد، حضرت فرمود: «
او را نزن؛ بلكه از او دورى نما [و قهر كن]؛ ولى آن را نيز طول مده».
📚 مجلسی، بحارالأنوار، ج۱۰۱، ص۹۹.
🌐
https://btid.org/fa/news/246183
✅ آیدی دریافت سوالات👇
@pasokhgo313
📎
#تربیت_فرزند
📎
#مشاوره
📎
#سبک_زندگی
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه
@banketolidat