✍قسمت ۲
💠
شبکه اجتماعی عامل تحکیم خانواده
🔹الگوی مطلوب شبکه اجتماعی باید در قالب سه بُعد شناختی، عاطفی و رفتاری طراحی شود.
🔸در بُعد شناختی، شبکه اجتماعی باید مبتنی بر آموزهها و باورهای دینی طراحی شود، به طوری که تولید کننده اندیشه و آموزههای فکری و اعتقادی باشد، عقاید اسلامی را نشر دهد، با فقه زندگی آشنا نماید و آگاهی بخش فضایل اخلاقی باشد. از سوی دیگر نسبت به سبک زندگی آگاهی بخش باشد؛ این آگاهی بخشی از طریق تصویرسازی مشترک و آشناسازی با سبک زندگی اسلامی، آشنا نمودن با مهارتهای زندگی سالم، شناخت موضوعات و مباحث مربوط به حفظ بنیه خانواده(حقوقی، ازدواج سالم، فرزند پروری)، آگاه سازی نسبت به آسیبها و آفات زندگی صورت میگیرد.
به علاوه، در بُعد شناختی الگوی مطلوب شبکه اجتماعی باید عوامل تقویت خانواده را ادراک سازی نماید. این ادراک سازی از طریق به اشتراک گذاشتن اطلاعات و آگاهیها در مورد تحکیم بنیان خانواده، آگاه سازی نسبت به عوامل تقویت بنیان خانواده و تولیدات مناسب فیلم، عکس و ...، معرفی نمادها و الگوهای موفق زندگی و آشناسازی با سرگرمیهای مناسب در جهت تقویت خانواده صورت میگیرد.
🔸در بُعد عاطفی، الگوی مطلوب شبکه اجتماعی باید رفاقت و صمیمیت را فضاسازی کند، هویت بخش باشد و دربرگیرنده تعامل و ارتباط باشد.
🔸در بُعد رفتاری، فرهنگ سازی، پایداری خانوادگی و اجتماعی و توانمندسازی اقتصادی و مالی از مهمترین خصیصههایی است که یک شبکه اجتماعی مطلوب باید دارا باشد.
📖 مقاله نقش الگوی مطلوب شبکه اجتماعی در تحکیم بنیان خانواده، ایرج فیل
https://eitaa.com/uni_haj_ghasem1
eitaa.com/banooyeab