🔰خواصّ دعا🔰
1⃣تو را به اندازهای که مضطرّ و متوجّه میشوی، به خواستههایت میرساند و به تو میدهند.
2⃣دعا میکنی به خاطر این که عبودیّت و وابستگی و تعلّقت را اثبات کرده باشی و برایت مهم نیست که میدهند یا نه، برآورده میکنند یا خیر و حتّی منتظر اجابت هم نیستی که حقیقت عبادت و بندگی دعاست⬅«اَلدُّعاءُ مُخُّ العِبادَه» روحش دعاست:
حافظ کار تو دعا کردن است و بس
در قید این مباش که نشنید یا شنید
✅در این نالیدن است که ارتباط پیدا میکنی و از مکر شیطان است که نکند صدا را نمیشنود تا زمزمهی تو را خاموش کند.
در روایت آمده که یکی از اسامی قیامت "یوم الحسره" است، حتّی حسرت برای مؤمنین. در آن روز میگویند: تو دعاهایی کردهای و به خاطر جهاتی مستجاب نشد؛ حال در برابر آنچه به تو ندادیم، این همه برای تو!
آدمی حسرت میخورد و میگوید: «ای کاش هیچ یک از دعاهای من برآورده نمیشد.» آنقدر لطیف و خبیر است که به آنهایی که آمدند و نرسیدند دو مزد میدهد، یکی مزد و اجر حرکتشان و دیگری مزد محرومیتشان⬅️ قصص، 54
✅اصلاً رنج این را نداشته باشید که برآورده شد یا نشد؛ چون حقیقت دعا در این است که من محتاج توام. همین رَبِّ اِنّی لِما اَنزَلتَ اِلَیَّ مِن خَیرٍ فَقیرٌ از این عاشقانهتر و زیباتر چیست؟
✅نکتهی دیگر اینکه توقّع را باید کنار گذاشت و صبوری کرد، این نیست که هر وقت خواستی بدهند، وقتی از او میخواهی به این معناست که از ضعف خودت و از عجزت به غناء و عنایت و لطف و رحمت او نزدیک شدهای. پس دیگر تو حاکم نیستی، او ربّ است و حکیم.
از کتاب "شرحی بر دعاهای روزانه حضرت زهرا (س)، علی صفائی حائری
@banooyeab