🔲◾️▪️ مختصری از زندگی بانو حضرت ام البنین(سلام الله علیها)
🔲حضرت علی علیه السلام ، برادرش عقیل بن ابی طالب علیهماالسلام را که آشنا به علم انساب عرب بود، فراخواند و از او خواست که برایش همسری از تبار دلاوران برگزیند تا پسر دلیری برای مولا به ارمغان آورد که سالار شهیدان حسین بن علی علیهماالسلام را در کربلا یاری کند.
◾️ عقیل ، امّ البنین کلابیه علیهاالسلام را برای حضرت علی علیه السلام برگزید که قبیله و خاندانش، بنی کلاب، در شجاعت بی مانند بودند، بنی کلاب از حیث شجاعت و دلاوری در میان عرب زبانزد بودند، لُبید در باره آنان چنین سروده است: ما بهترین زادگان عامر بن صعصعه هستیم، کسی هم بر این ادّعا خورده نمی گرفت، ابو براء هم از همین خاندان است.
🔲حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام این انتخاب را پسندید و عقیل علیه السلام را به خواستگاری نزد حزام، پدرِ امّ البنین علیهاالسلام فرستاد. پدر، خشنود از این وصلت مبارک، نزد دختر شتافت و او نیز با سربلندی و افتخار پاسخ مثبت داد.
◾️ در نقلی هست که : وقتی پدر به سراغ دختر رفت، دید وی خوابش را برای مادر میگوید: که نشسته بودم و ماه و ستارگان را تماشا میکردم که ناگهان ماه با سه ستاره به دامنِ من آمدند و مادر هم تعبیر میکند که ( تو با مرد شریفی ازدواج میکنی خدا به تو چهار فرزند میدهد یکی از آنها ماه است بین ستارهها)
◾️در همین حال پدر رسید و گفت: برای خواستگاری با امیرالمؤمنین علی علیه السلام آمدهاند، بگو ببینم آیا فرزندت را طوری تربیت کردهای که به درد علی علیه السلام بخورد؟ مادر گفت: من دخترم را خوب تربیت کرده ام
◾️ پیوندی همیشگی بین وی و مولای متقیان علی بن ابیطالب علیه السلام برقرار شد، حضرت علی علیه السلام در همسرش عقلی سترگ، ایمانی استوار، آدابی والا و صفاتی نیکو مشاهده کرد و او را گرامی داشت و از صمیم قلب در حفظ حرمت او کوشید.
◾️گویند همان روزی که پای در خانه مولا علیه السلام گذاشت، حسنین علیهماالسلام هر دو بیمار بودند و در بستر افتاده بودند، امّا عروس تازه ابوطالب علیه السلام به محض آنکه وارد خانه شد، خود را به بالین آن دو عزیز عالم وجود رسانید و همچون مادری مهربان به دلجویی و پرستاری آنان پرداخت، چنانکه گفته میشود: خود نیز پس از چندی به مولا پیشنهاد داد که به جای فاطمه، که اسم قبلی و اصلی وی بوده، او را ام البنین صدا زند، تا حسنین علیهماالسلام از ذکر نام اصلی او توسط مولا علیه السلام به یاد مادر خویش، فاطمه زهرا علیهاالسلام نیفتند و در نتیجه خاطرات تلخ گذشته در ذهنشان تداعی نگردد و رنج بی مادری، آنها را آزار ندهد.
🔲◾️▪️ در باره حضرت فاطمه ام البنین علیهاالسلام است که از زنهای فاضله و عارفه نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و خالص در ولایتشان و محبّ اهل بیت بودند و همچنین نزد آنان در مقام رفیع و جایگاه خاص قرار داشته اند، مخصوصاً حضرت زینب کبری علیهاالسلام بعد از آنکه از کربلا به مدینه برگشتند، به زیارت حضرت امّ البنین علیهاالسلام آمدند و تعزیتش دادند (بخاطر شهادت چهار فرزندشان، یعنی قمر بنی هاشم ابوالفضل العبّاس، عبداللّه ، جعفر و عثمان علیهم السلام )، مثل آنکه آن حضرت را در ایام عید زیارت کنند.
📚 نقل از تنقیح المقال زندگانی حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام
🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤🖤
@banoyetamadnsaz