✨﷽✨
❓معيارهاى دشمنشناسى و حدّ و مرز رابطه دوستانه و صميمى با ديگران چيست؟
✍پاسخ استاد محسن قرائتی: قرآن در آيهى ١١٨ سورهى آل عمران مىفرمايد: اى مؤمنان! اگر انديشه و تعقل كنيد، نبايد با كسانى كه خودى نيستند، با صفا و صميميت برخورد كنيد بگونهاى كه از اسرار شما آگاه شوند: «لا تَتَّخِذُوا بِطانَةً مِنْ دُونِكُمْ» سپس براى معرفى بيگانه نشانههايى بيان مىكند، از جمله:
١. از رنج بردن شما لذت مىبرند: «وَدُّوا ما عَنِتُّمْ» (عنت به معناى سختى و رنج است)
٢. در ضربه زدن به فكر و انديشه كوتاهى نمىكنند: «لا يَأْلُونَكُمْ خَبالاً» (يألون به معناى كوتاهى كردن و خبال به معناى نابودى فكر و عقل است)
٣. دشمنى زبانى و آشكار دارند و در دلهايشان كينهاى بيشتر است: «قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ وَ ما تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ»
٤. آنها شما را دوست ندارند،گرچه شما به خاطر صفايى كه داريد،آنان را دوست داشته باشيد: «تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ» گمان نكنيد محبت شما،دشمنان كينهتوز را نسبت به شما دلگرم مىكند.
٥. اگر اندك خيرى به شما برسد،ناراحت مىشوند: «إِنْ تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ»
٦. و اگر بدى به شما برسد،شادمان مىشوند: «إِنْ تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُوا بِها»
اينها گوشههايى از دشمنشناسى بود كه در آيات ١١٨ و ١١٩ و ١٢٠ سورهى آل عمران آمده است.
جالب آنكه آنچه تمام عوامل ششگانهى فوق را خنثى مىكند، صبر و تقواست زيرا راه نفوذ دشمن،يا ترس و طمع است و يا بىپروايى و بىتقوايى كه ترس و طمع را با صبر و بىتقوايى و بى پروايى را با ايمان به حضور خدا مىتوان از بين برد: «وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَّ اللّهَ بِما يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ»
📚پرسش ها و پاسخ های قرآنی - ج۲ ، صفحه۱۱۰
#حجت_الاسلام_قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e