سلام و احترام
#پاسخ⬇️
🟣اول خدمتتون عرض کنم که با بعثت پیامبر (ص) و به پیامبری برگزیده شدن ایشان از طرف خداوند،دین اسلام و احکام آن کاملترین دین در همه ی ادیان معرفی شد. پس بنابراین احکام و قوانین اسلام در بسیاری از موارد قابل نسخ و جایگزین نیستند.
🟣اما توضیح بیشتر در مورد نسخ⬇️
🔸خدای متعال در سوره بقره آیه 106 میفرمایـد: «هیـچ آیهاي را منسوخ نمیکنیم و از یاد مردم نمیبریم مگر اینکه بهتر از آن یا ماننـد آن را براي مردم میآوریم.» مگر قانون خداوند درباره همه چیز مطلق نیست و مگر ضعیف و بهتر دارد، که اینطور گفته شده است.
🔹بحث ناسخ و منسوخ یکی از مباحث مهم علوم قرآن است و در تبیین آن باید گفت: گاهی اوقات حکمی به صورت موقت از طرف خداوند صادر میشود و بعد از مدتی که زمان آن حکم تمام میشود حکم دیگري جـایگزین آن میشود.
🔸به عنوان مثـال در زمان جنگ در هر کشوري قوانین و احکامی خاص وضع میشود که این احکام و قوانین موقت است و بعد از اینکه شـرایط جنگی برطرف شد آن حکم برداشـته میشود و یک حکم دائمی جایگزین آن میشود به این فرآینـد اصـطلاحًا «نسـخ» میگوینـد. به آن حکم اولی که برداشـته شـده «حکم منسوخ» و به دومی که جایگزینش شـده «حکم ناسخ» میگویند.
🔹اما آیه مذکور که میفرماید: «ما هیچ آیه و نشانهاي را نسخ نمیکنیم یـا بـه فراموشـی نمیسـپاریم مگر اینکـه بهـتر از آن یـا هماننـد آن را میآوریم.» این آیه شـریفه را مفسـرین سه گـونه تفسـیر کردهاند:
🔸اول: اینکه این آیه مربوط به مسـلمانها میباشـد و همـانطور که گـذشت، جـایگزینی احکـام دائمی به جـاي احکـام موقت است یعنی نسخ آیهاي که حکم موقتی را در برداشـته، به وسـیله آیهاي دیگر که حکم دائمی را به همراه دارد.
#جهادتبیین
ابرگروه( براهین )پاسخگویی به شبهاتمذهبی وسیاسی روز در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال《 براهین 》👈
@barahin
🌟کپی و نشر آزاد، با ذکر صلوات به نیت فرج🌟