☘
🌀
نظریه و تحلیل|
ابعاد تنش در روابط عربستان و لبنان
🍃🌹🍃
🔻 پس از اظهارات «جرج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان درباره جنگ یمن، عربستان و سپس بحرین به سفیر لبنان ۴۸ ساعت فرصت دادند خاک این کشورها را ترک کند. چند نکته درباره این رویداد قابل تأمل به نظر میرسد.
🔸پس از تشکیل دولت جدید در لبنان با مشارکت حزبالله قابل پیشبینی بود که بازیگران داخلی و خارجی مخالف، روند تنشزایی و به شکست کشیدن اقدامات دولت میقاتی را آغاز کنند. تیراندازی شبه نظامیان وابسته به جعجع به تظاهرات مسالمتآمیز در الطیونه درراستای چنین سناریویی بود.
🔹 اکنون اما گام بعدی فشار به دولت میقاتی آغاز شده و این بار، بازیگران خارجی پیشگام شدهاند. عربستان و متحدانش در شورای همکاری خلیج فارس به بهانه اظهارات وزیر اطلاعرسانی لبنان که پیش از تصدی این منصب بیان کرده، فشار بر دولت جدید لبنان را افزایش دادهاند.
🔸حال میقاتی در برابر یک دوگانه تعیینکننده قرار گرفته است. مسیر نخست، برکناری قرداحی و عذرخواهی رسمی و غیر رسمی از ریاض است که احتمالاً واکنش حزبالله را به دنبال خواهد داشت و طرف عربستانی را برای فشار بیشتر به دولت جدید ترغیب میکند.
🔹 مسیر دوم نیز حمایت از قرداحی است. این مسیر نیز تنش در روابط لبنان با شورای همکاری خلیج فارس را تشدید خواهد کرد و با توجه به اینکه یکی از مهمترین فرصتهای نجات لبنان از بحران اقتصادی اخیر، کمکهای مالی و سرمایهگذاری کشورهای عربی به ویژه عربستان است، امیدها نسبت به بهبود اوضاع لبنان کمرنگتر خواهد شد.
🔺 از سوی دیگر و با توجه به احضار سمیر جعجع به دادگاه نظامی لبنان برای پاسخگویی نسبت به وقایع الطیونه، این احتمال نیز وجود دارد که ریاض به دنبال تغییر زمین بازی و امتیازگیری در حمایت از متحد لبنانی خود باشد. زیرا دولت جدید لبنان در شرایط فعلی به حمایت کشورهای عربی نیاز مبرم دارد.
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
🆔
splus.ir/meyar.pb
🆔
eitaa.com/meyarpb
🆔
rubika.ir/meyar_pb
🍀