◀️ جنگ سایهها میان ایران و رژیم صهیونیستی؛ ابعاد و ملاحظات جدید
🔰راهبرد کابینه جدید رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران: تلاش برای آنکه خود را برای آمریکا ارزشمند کند و رابطه ژئوپلتیک را جایگزین رابطه استراتژیک نماید
⭕️برخی رسانهها و اندیشکدههای آمریکایی از تنش ژئوپلتیک ایران و رژیم صهیونیستی با عنوان «جنگ سایهها» نام میبرند. جنگ سایهها در یک سال اخیر به آبهای آزاد کشیده شده. رژیم صهیونیستی در تلاش است برای مقابله با نفوذ منطقهای و همچنین قطع یا کاهش تجارت دریایی ایران به ویژه در حوزه نفت و بنزین، کشتیها و نفتکشهای ایرانی را در موقعیتهایی دورتر از سواحل کشور هدف بگیرد و به گونهای ضربه وارد نماید که این محمولههای نفتی به مقصد نرسند. از دیدگاه مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی، برجام یک توافق ناکافی است که در هیچ حوزهای از توسعه و پیشرفت ایران اعم از هستهای و موشکی بازدارندگی ایجاد نکرده است. توجه به این نکته اساسی است که رهگیری اهداف غیرنظامی، مانند آنچه اسرائیل در ترور شهید فخریزاده و حمله سایبری به بندر شهید رجایی مرتکب شد، بدون افزایش درگیری نظامی، خطرات را افزایش میدهد و اگر حملات به اهداف غیرنظامی کنترل نشود یا گسترش یابد، خطر درگیری اسرائیل و ایران تشدید خواهد شد.
⭕️جنگ سایهها جدا از عرصه و میدان، از حیث ابزار و تسلیحات نیز پیشرفت قابلاعتنایی کرده است. در عرصه سایبر، تربیت و تقویت نیروهای نیابتی ریسک مواجهه مستقیم را کاهش میدهد، تنوع اهداف را بالا میبرد و انعطاف و سرعت واکنش را ارتقاء میبخشد. رژیم صهیونیستی به ویژه در تلاش است متکی بر ابزارهای فناورانه و بازار منطقه به ويژه پس از توافق عادیسازی، نرمافزارها و برنامههای کاربردی جاسوسیپایهای همچون پگاسوس بسازد تا از طریق شرکتهای به ظاهر فناورانه، اطلاعات دقیقتری از رقبای منطقهای خود به ویژه ایران دریافت نماید. از سوی دیگر، اسرائیل و آمریکا به شکل بیسابقهای روی توان پهپادی ایران تمرکز کردهاند و در تلاشند به موازات تهدیدنمایی قدرت موشکی ایران، هر گونه پرواز پهپادها در منطقه را به ویژه علیه متجاوزین به یمن و همچنین حملات پهپادی نیروهای مقاومت عراقی علیه مواضع و پایگاههای آمریکا به ایران و متحدین او نسبت بدهند. 23 ژوئن سال جاری نیز کارگروهی مشترک میان آمریکا و اسرائیل برای آنچه مشارکتکنندگان «تهدید پهپادی ایران» خواندند، تشکیل شد تا دو طرف به سازوکارهایی از جمله اعلام منطقه پرواز ممنوع برای پهپادهای ایران دست یابند. ژنرال کنت مکنزی، فرمانده نیروهای مرکزی ایالات متحده آمریکا، بیستم آوریل سال جاری در گزارشی به کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود که توان پهپادی ایران موجب شده برتری هوایی آمریکا در منطقه زیر سوال برود.
⭕️کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ویژه در بخش سیاست خارجی و با ابتکار و تحرک یائیر لاپید در تلاش است تا ضمن حفظ دست برتر در رویاروییهای غیررسمی و دامنهداری که با ایران در پی گرفته، تصویر رژیم صهیونیستی به عنوان یک رژیم متجاوز غیرقانونی را به یک واحد سیاسی عادی تبدیل نماید. سفرهای پرتعداد لاپید به کشورهای منطقه و اتحادیه اروپا کوششی است تا علاوه بر تحمیل اسرائیل به عنوان یک دولت رسمی، رقیب دیرینه خود یعنی جمهوری اسلامی ایران را در منطقه منزوی سازد. علاوه بر این، کوشش برای تعریف منافع مشترک اقتصادی میان کشورهای منطقه غیر از ارزیابی بازارهای منطقهای و درآمدزایی اقتصادی، به ایرانهراسی نیاز دارد تا غیر از کشورهای عربی، ایالات متحده آمریکا نیز حضور و نفوذ خود در منطقه خلیج فارس را وابسته به تحرکات نظامی اسرائیل ببیند. استفان والت، استاد روابط بینالملل در یادداشتی انتقادی در فارنپالیسی تصریح کرده بود حمایت بی قید و شرط آمریکا از اسرائیل، بیش از آن که مشکلی را حل کند، مشکلات فراوانی را برای واشنگتن فراهم میآورد. در نتیجه در سیاست خارجی کابینه جدید رژیم صهیونیستی، وزرای امنیتی و مقامات سیاست خارجی اسرائیل از یکجانبهگرایی نتانیاهو دست برداشته و کوشش دارند در تمام زمینههای ممکن اولاً خود را برای آمریکا ارزشمند سازند و ثانیاً در عصه بینالملل یارگیری کنند و دست به ائتلافسازی بزنند. این ائتلافسازی به ویژه پس از جنگ 12 روزه غزه که شکستی تمام عیار برای رژیم صهیونیستی محسوب میشود، ضروری است.
🌓 ┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷✍کانال بشیر:ایتا،سروش،روبیکا👇
🆔
eitaa.com/basheer
🆔
sapp.ir/basheer2
🆔
rubika.ir/basheer3