آیتالله سید محمدعلی علوی گرگانی، مرجع تقلید و استاد حوزه علمیه قم، در دیدار نماینده آیتالله تبریزیان در شمال کشور در آبانماه ۱۳۹۶، که در دفتر این مرجع برگزار شد، اظهار داشت: «طب و پزشکی ریشههای قرآنی و اسلامی دارد و از این نظر که با سلامتی جامعه در ارتباط بوده مهم است».
آیتالله علوی گرگانی با اشاره به حدیثی از یکی ائمه اطهار (ع) عنوان کرد: عمل طب، عمل مطلوب و مورد قبولی است که با سلامتی جامعه سروکار داشته و نمونهها و تاییدات تاریخی و دینی نیز در زمینهٔ ریشههای اسلامی طب و طبابت در منابع اسلامی فراوان آمده است.
این استاد برجسته حوزه علمیه در زمانی دیگر، بابیان آیهای از قران کریم خاطرنشان کرد: ریشه طب و پزشکی در اسلام است و دراین بین نیز طب اسلامی و سنتی بسیار مورد توصیه و قبول اسلام است.
ترویج طب اسلامی
وی با تأکید بر اقدامات ارزشمند آیتالله عباس تبریزیان در زمینهی طب اسلامی و سنتی افزود: رونق و شکوفا کردن طب اسلامی بسیار پسندیده و بجاست که سبب میشود تا از نشر و گسترش بسیاری از بیماریهایی که امروز دامنگیر جامعه شده جلوگیری به عمل آید.
مرجع تقلید شیعیان جهان بابیان توصیهها و رهنمودهای حوزه سلامت ائمه معصومین (ع) گفت: ترویج طب اسلامی پیاده کردن رهنمودهای ائمه معصومین(ع) در جامعه است که از این نظر بسیار پسندیده و باارزش است.
دو اصل مهم و اساسی در سلامتی و تندرستی
آیت الله علوی گرگانی، با اشاره به حدیث شریفی از پیامبر گرامی اسلام(ص) تصریح کرد: دو اصل در سلامتی و تندرستی وجود داشته که نقش کلیدی و راهبردی را ایفا میکند که نخستین آن این بوده که زمانی باید طرف غذا رفت که میل به غذا وجود داشته باشد و دوم نیز زمانی باید از غذا دست کشید که هنوز میل به غذا در انسان وجود دارد.
آیا اهل بیت طب اسلامی ندارند؟
آیت الله علوی گرگانی در ۳ شهریور ۱۳۹۸، در دیدار با اساتید و فعالان طب اسلامی که این سوال را از ایشان به عنوان مرجع تقلید پرسیده بودند این گونه پاسخ داد: « تمام دستورات اهل بیت طب واقعی است. واقعیت این است که تمام برنامه های اسلامی را اهل بیت بیان کردند، شما به بخشی از آیه ۱۷ سوره رعد « فَأَمَّا الزَّبَدُ فَیَذْهَبُ جُفَاءً ۖ وَأَمَّا مَا یَنْفَعُ النَّاسَ فَیَمْکُثُ فِی الْأَرْضِ کَذَٰلِکَ یَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ : خدا به مثل این (آب و فلزات و کف روی آنها) برای حق و باطل مثل میزند که (باطل چون) آن کف به زودی نابود میشود و اما (حق چون) آن آب و فلز که به خیر و منفعت مردم است در زمین درنگ میکند. خدا مثلها را بدین روشنی بیان میکند) توجه کنید که باید شما (طب اسلامی) جزء مصداق بخش دوم و ینفع الناس باشید و همیشه این آیه را مصدر و ملاک کار خود قرار دهید و بدانید که هدف طب اسلامی نفع رساندن به مردم است چرا که علم نافع نزد اهل بیت (ع) است.
و در ادامه افزود: امروز گرفتاری جامعه ما تنها نمک نیست، بلکه تمام میوه ها، گیاهان و حبوبات ما آلوده به مواد شیمیایی هستند، بنابراین دست دشمن در کار بوده و الانشم هست و ما اگر دستور اسلام را رعایت کنیم صد در صد خیلی از مرضها از بین میرود.
@bashirseraj