💢
استانداردهای دوگانه!
🔹مقایسه برخورد نظام رسانهای غرب با ناآرامیهای لندن و اعتراضات جلیقهزردهای پاریس با آشوبهای داخل ایران، حاکی از اختلاف فاحش نظام استانداردهای دوگانه است. گویی اگر در کوچه و خیابانهای ایران نیروهای امنیتی هدف سوءقصد با سلاح گرم و سرد قرار گیرند یا توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شوند، هزینه سرکوب آزادی را دادهاند، اما در خیابانهای پاریس و لندن به وظایف و پروتکلهای قانونی خود عمل کردهاند.
🔰
گزارههای خبری:
🔸
1ـ تلویزیون سعودی ایران اینترنشنال از بامداد 4 آبان تا ساعت: ۲۳:۲۷ شب، ۲۱۲ پست تلگرامی درباره اعتراضات و اغتشاشات منتشر کرد اما یک پست و خبر هم درباره حادثه تروریستی شاهچراغ شیراز منتشر نکرد و آن را بایکوت کرد. بیبیسی فارسی هم در این مدت ۱۲۹ پست تلگرامی منتشر و تنها در یک پست به این حادثه پرداخت.
🔹
2ـ صفحه اینستاگرام ایران اینترنشنال از زمان دستگیری مرحومه مهسا امینی در 23 شهریور تا ساعت 20 و 20 دقیقه دوشنبه چهارم مهر، هر 15 دقیقه یک پست، هر روز 100 پست و در مجموع در 10 روز، یک هزار و 100 پست با هشتگ مهسا امینی و با رویکرد آموزش، ترویج و بزرگنمایی خشونت و ترغیب به قانونشکنی منتشر کرده و تقریباً هیچ خبر دیگری غیر از این موضوع را منتشر نکرده است.
🔸
3ـ BBC فارسی بزرگ ترین اعتصاب سراسری در انگلیس که ۱۱۵۰۰۰ هزار کارمند پست دست به اعتصاب و تظاهرات زدند را بایکوت کرد و هیچ خبری منتشر نکرد. اما در مقابل فقط در ۳ روز اکثر برنامههای خودش را به فوت مهسا امینی اختصاد داد و در همین سه روز ۲۸۲ پست اینستاگرامی منتشر کرد!
🔹
4ـ بیبیسی در پوشش خبری مرگ ملکه 96 ساله انگلیس از ترس اظهارنظر مردم، حتی کامنتهای کاربران را بست و از طرف دیگر در چند روز اول هیچ خبری غیر اخبار تشریفات خاکسپاری وی را انتشار نداده است.
🔰
گزاره تحلیلی:
🔹یکی از خصلتهای این گستره و پمپاژ شبانهروزی اخبار فیک و ناصحیح، درست کردن یک فضای تودهای است تا مخاطب هیچ روایتی غیر از این رسانهها را نپذیرد. از مهمترین محورهای مشترک شبکههای ضدانقلاب به ویژه شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال در روزهای اخیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🔸
1ـ ادعای به قتل رسیدن مرحومه مهسا امینی و مقصرنمایی نهادهای حاکمیتی در این ماجرا.
🔹
2ـ جا زدن تروریستهای مسلح و اراذل و اوباش به عنوان «معترض» و «مردم عادی.»
🔸
3ـ باورسازی گسترده بودن اغتشاشات در سطح کشور (ادعای سقوط اشنویه و...)
🔹4ـ مشارکت در پروژه کشتهسازی (ماجرای درگذشت نیکا شاکرمی، سارینا اسماعیلزاده، حدیث نجفی، دختر اردبیلی و...)
🔸
5ـ جوسازی و القای برخورد پلیسی و امنیتی با دانشجویان معترض در برخی دانشگاهها.
🔹
6ـ فضاسازی درباره نحوه فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ.
🔸
7ـ فضاسازی درباره نحوه برخورد با دانشآموزان و... .
🔅
نکته پایانی:
به نظر میرسد نخستین گام در مقابله با جنگ رسانهای تمامعیاری که از سوی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران در جریان است، شناخت دقیق جنگ رسانهای، شیوههای پیشبرد آن از سوی معاندان و ارتقای آگاهی عمومی در حوزه سواد رسانهای باشد. با توجه به اینکه مهمترین عامل مؤثر واقع شدن عملیات روانی، بهرهگیری از مؤلفه ناآگاهی و کمسوادی رسانهای در جامعه هدف است، ارتقای سواد رسانهای میتواند ضریب آسیبپذیری و اثرپذیری افکار عمومی را کاهش دهد. جستوجو از سررشته این حوادث، نشان میدهد رسانهها و افرادی که مدتهاست با سیل اتهامات شبانهروزی علیه ملت ایران به توطئههای خباثتآمیز و جنایتهای شقاوتآمیز پرداختهاند، جایی در میان ایران و ایرانی نخواهند داشت.
✍🏻حسين عباسيان
#گزارشروز
به کانال خبرگزاری بسیج در استان البرز بپیوندید🔻🌐
@basijalborz_irankochak