💠
#برگی_از_تاریخ
📆مناسبت ۱۶/تیرماه: "روز مالیات"
از مالیات چه می دانیم؟
🔸مالیات بر حسب تعریف سازمان همکاری و توسعه اقتصادی(OECDD) پرداختی است الزامی و بلاعوض. مالیات ممکن است به شخص، مؤسسه، دارایی و غیره تعلق گیرد. چنین تعریفی پرداختهای تأمین اجتماعی را هم در بر میگیرد، حال آن که بر حسب مقررات و عرف مالیاتی ایران اصطلاح مالیات پرداختهای اخیر را شامل نمیگردد.
🔸مالیات،به مثابه یک نوع هزینه اجتماعی است که آحاد یک ملت در راستای بهرهبرداری از امکانات و منابع یک کشور موظفند آن را پرداخت نمایند تا توانائیهای جایگزینی این امکانات و منابع فراهم شود.
🔸مالیات در واقع انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت یا بخشی از سود فعالیتهای اقتصادی است که نصیب دولت میگردد زیرا ابزار و امکانات دست یابی به درآمد و سودها را دولت فراهم ساختهاست.
🔸اقتصاددانان معمولاً از مالیات بر مصرف در مقابل مالیات بر درآمد حمایت میکنند، به عنوان مثال سیگار از جمله کالاهایی است که دولتها برای جلوگیری از مصرف آن مالیاتهای سنگین بر آن وضع میکنند.
🔹 در طول این هفته(۱۶تیر تا ۲۳تیر) -که هفته ی مالیات نام گذاری شده است- قصد داریم با مراجعه به کتاب شریف نهج البلاغه، به بازخوانی "مالیات در نهج البلاغه" بپردازیم.
🔰با ما همراه باشید...
🆔
@jtabasij
🆔
@basijisu_ir