⚠️ سرقت اطلاعات کاربران گوشیهای اندرویدی
🔻گوشیهای اندرویدی همواره مشغول به ردیابی و جاسوسی اطلاعات کاربران هستند. حتی اگر مواردی را که میتوانید، غیر فعال کنید باز هم مشکل پابرجاست زیرا تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته نشان میدهد نرم افزارهای پیش فرض گوشی تان اطلاعات شما را به شرکتهای سازنده گوشی ارسال میکنند.
🔍 این تحقیقات روی گوشیهای Huawei, Xiaomi, Samsung, Realme بعلاوه گوشیهایی که از دو سیستم عامل متن باز اندروید LineageOS و /e/ استفاده میکنند صورت گرفته است.
👁🗨 نرم افزارهای پیش فرض گوشیهای شرکتهای Huawei، Samsung، Xiaomi، Realme حجم زیادی از اطلاعات را برای توسعه دهندگان خود و همچنین نرم افزارهای شخص ثالثی مانند گوگل و نرم افزارهای زیر شاخه آن ارسال میکنند.
🔸دیگر شرکتهایی که اطلاعات کاربران به آنها ارسال میشوند شامل فیسبوک، مایکروسافت (در صورت نصب بودن کیبورد Swiftkey یا Onedrive cloud storage) و لینکدین، در صورتی که این نرم افزارها به صورت پیش فرض نصب باشند، میباشد.
⛔️ این نرم افزارها به دلیل نصب بودن روی ROM (read-only memory) گوشی قابل حذف شدن نیستند و میتوانند دسترسی هایی داشته باشند که نرم افزارهای معمولی نمیتوانند چنین دسترسی هایی داشته باشند.
📄 اگر میخواهید بدانید چه نوع اطلاعاتی از شما به سرقت میرود میتوانید فایل تحقیق صورت گرفته (به زبان انگلیسی) را از لینک زیر دانلود کنید.
https://www.scss.tcd.ie/Doug.Leith/Android_privacy_report.pdf
💢 با وجود این تحقیقات شرکتهایی مانند گوگل اعلام میکنند که دریافت (سرقت) چنین اطلاعاتی از کاربر ضروری است و گوشیهای هوشمند بر این اساس کار میکنند.
📱متاسفانه کاربران در این موارد نمیتوانند کاری انجام دهند. حتی اگر ID خود را عوض کنید باز به سادگی میتوانند با cross-refrencing هویت شما را شناسایی کنند.
🌐 منابع:
https://www.tomsguide.com/news/android-phones-track-you-even-when-you-opt-out-new-research-reveals
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/study-reveals-android-phones-constantly-snoop-on-their-users/
🔴 لازم به ذکر است طبق تحقیقات صورت گرفته برنامه های iphone وضع بهتری نسبت به برنامههای اندروید در زمینه حریم خصوصی و حفاظت از اطلاعات کاربران ندارند.
🌐 منبع:
https://www.tomsguide.com/news/ios-android-app-privacy-parity
❓حال سوال این است با وجود این حجم از سرقت اطلاعات کاربران توسط سرویس دهندگان خارجی مانند گوگل، فیسبوک و ... و همچنین مشکلات نرم افزاری گوناگون مانند آنچه که چندی پیش برای فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ اتفاق افتاد آیا اقداماتی از سوی نهادهای مربوطه در ایران برای جلوگیری از اینگونه اتفاقات، ارائه مدلهای بومی با کیفیت و حمایت از سرویس دهندگان ایرانی صورت گرفته است؟
❓آیا اگر حادثه مشابهی حتی در ابعاد کوچک تر برای یکی از سرویس دهندگان ایرانی (علی الخصوص پیامرسان ها) اتفاق میافتاد باز هم شاهد چنین سکوت رسانهای میبودیم؟
✍🏻
@ResanehEDU
#⃣
#استقلال_سایبری
✅ کانال بصیر:
https://eitaa.com/joinchat/630063107C94ef733541
📡 🇮🇷
@BASIR1