🔴 دلیل گذشت زمان و عدم پاسخ ایران چیست؟
🔸 در ساعات گذشته برای بسیاری سوال شده که چرا با گذشت سه روز، طرح انتقام قطعی، عملی نمیشود. در این خصوص باید به چند نکته توجه کرد:
1⃣ هر کس که سابقه اندکی کار اجرایی در هر سطح و جایی را داشته باشد میداند اجرای سادهترین طرحها چقدر پیچیده است. طبعیتاً یک طرح پاسخ متقابل چند گام دارد که برخی مهمترند.
🔹 گام اول و بسیار مهم، جمعبندی و وحدت نظر بر
#طراحی عملیات است. اساسا یکی از مشکلات در سالیان گذشته عدم وحدتنظر در این خصوص بوده. بنابراین طراحی یک طرح عملیاتی دقیق نیازمند زمان است. البته هر چند طرحهای آمادهای وجود دارد اما آنها نیز باید با موقعیت، متناسبسازی شوند. به عبارتی ما در محیط عدم قطعیت قرار داریم و هر لحظه متغیرهای جدیدی زیاد و کم میشود که میتواند بر برآیند کلی کار موثر باشد همانطور که عملیات عینالاسد سال ۹۸ در ساعات آخر تصویب شد.
2⃣ یک گام مهم دیگر، جمعآوری اطلاعات از اهداف است. طبیعی است که در شرایط تنش و احتمال پاسخ، دشمن نیز اقدام به پدافند غیرعامل و جابهجایی و تغییر مواضع میکند. بنابراین باید آخرین اطلاعات موجود باشد. در این زمینه
#فاشا نقش مهمی دارد.
3⃣ شاید بتوان گفت مهمترین نکته، استراتژی است که محمدجواد ظریف در کتاب خاطرات خود هم بدان اشاره کرد که همان راهبرد حزبالله یعنی "تحمیل
#شرایط_فرساینده بر دشمن" و سپس پاسخ است.
🔻این راهبرد چند ویژگی دارد:
اولاً در زمانی که دشمن حمله کرده و آماده پاسخ ما میشود، یک گارد دفاعی دارد که گذر زمان گارد حریف را میشکند.
ثانیاً همین گارد که ابعاد اجتماعی، سیاسی و ... دارد اگر با چاشنی ترس و ابهام همراه شود، عملاً فرسایش به مثابه تیری به سمت انسجام جبهه داخلی دشمن شلیک میشود. مشابه تحولات ساعات اخیر در سرزمینهای اشغالی.
ثالثاً میتواند راهبرد حریف را به شکست بکشاند. برای مثال وقتی رژیم به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرده و نفر اول نیروی قدس در سوریه و لبنان را ترور میکند، حتما میداند که واکنشی در راه خواهد بود و برای زمان و مکان این واکنش محاسبه و برآورد بازهای دارد. گذشت زمان(ولو اندک) میتواند مرزهای زمانی و مکانی برآوردهای دشمن را با چالش مواجه کند.
4⃣ گام مهم دیگر در اجرای هر عملیاتی که برای ایران خاصتر است، هماهنگی با سایر اجزای محور مقاومت با توجه به لزوم در چارچوب بودن هر عملیات با روند کلی طوفانالاقصی و البته آمادگی برای
#زنجیره زد و خورد است. به عبارتی اگر ما بزنیم، ممکن است دشمن هم بزند و ما دوباره لازم باشد بزنیم و الی آخر که از لحاظ پدافندی و آفندی باید آمادگی زنجیره واکنشها وجود داشته باشد و این مستلزم آمادگی و هماهنگی گروههای مقاومت در سطح منطقه است.