💢
بهروزرسانی راهبردی موفق
🔹«اگر دولت جدید ترامپ تصمیم به مذاکرات هستهای با ایران گرفته، باید از تجربیات گذشته درس بگيرد و نکات کلیدی را مد نظر قرار دهد تا از تکرار اشتباهات گذشته عبرت بگیرد. تهران از مذاکرات گذشته آموخته که هر چه اهرمها و تهدیدات خود را تحت عنوان مقاومت حداکثری افزایش دهد، فشار کمتری تحمل میکند. ایالات متحده نباید در برابر تهدیدات انتقامی ایران با عنوان مقاومت حداکثری عقبنشینی کند.»
🔸آنچه در بالا آمد فشرده و خلاصهای از پيشنهاد ۲۰ نفر از مقامات عالیرتبه نظامی و سیاسی آمریکاست که در چارچوب مؤسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا به ترامپ پیشنهاد دادهاند. اعتراف و اذعان آمریکاییها به سیاست مقاومت حداکثری جمهوری اسلامی ایران، نشانه موفقیتآمیز بودن آن راهبرد و لزوم استمرار آن در آینده پیچیده و سرنوشتساز منطقه است.
🔹ایران از ۱۸ اردیبهشت 1397، یعنی نقطه خروج آمریکاییها از توافق هستهای کوشید با جلب نظر اتحادیه اروپا راهی موازی در بخش مالی به عنوان جایگزین برجام بگشاید که عملاً نتیجهبخش نبود. از ۱۸ اردیبهشت 1398، سیاست ایران از صبر راهبردی به مقاومت حداکثری تغییر پیدا کرد و اقدامات متنوعی اجرا شد. نتیجه تمرکز بر ایده مذاکره با آمریکا و توجه به خواستهها و ملاحظات آمریکاییها که به تازگی رهبر معظم انقلاب اسلامی به تکرار آن هشدار دادند، منجر به دردناکترین اتفاقات شد. آمریکاییها و احتمالاً با همدستی صهیونیستها بعد از ۱۸ اردیبهشت 1397 و در دولت اصلاحات و اعتدال ۱۴ نفتکش متعلق به ایران را در آبهای مدیترانه و دریای سرخ مورد اصابت حملات موشکی و... خود قرار دادند! در اینجا اگر راهبرد و اقدامات قاطعانه و تاریخی نیروهای مسلح در خصوص اقدامات متقابل و موازنهسازی به اجرا درنمیآمد، تن رنجور اقتصاد ایران به نقطه فروپاشی مطلق نزدیک میشد.
🔸سردار سلامی به تازگی به صراحت شرح کلی آن دوره را بیان کرده است: «در آن ایام، ایران اسلامی به قدرتی دست یافت که هرکس از ما کشتی ربود، ما هم از او کشتی گرفتیم و هرکس کشتی ما را زد، ما هم کشتی او را زدیم تا امروز خطوط کشتیرانی ما از هر قدرتی در عالم امنتر باشد.»
🔹اگر سیاستمدار ایرانی به برجام به مثابه ابزاری برای گشودن گرههای تحریم مینگرد، اما از منظر یک سیاستمدار آمریکایی برجام وضع شده تا علاوه بر کنترل ایران اتمی، راهی برای مهار ایران در سایر مؤلفههای قدرت ملی(مانند موشکی و منطقهای) بیابد. درک این واقعیت در کنار تداوم و بهروزرسانی راهبرد مقاومت حداکثری از مهمترین موضوعات در طراحی هر گونه برنامهریزی در عرصه سیاست خارجی کشور در دوره کنونی به شمار میآید.
#حرفروز
┄┅┅┅┅♦️
BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷|
basirat.ir
🇮🇷|
@basirat_fa