🌐 محور مقاومت پس از شهادت سید حسن نصرالله
#تحلیل_کوتاه
🔹 رژیم صهیونیستی در روز جمعه در حملهای بی سابقه به مقر حزب الله لبنان سید حسن نصرالله، رهبر این جنبش و جمعی دیگر از مقامات ارشد آن را به شهادت رساند. این رویداد در ادامه مجموعه عملیاتهای تروریستی رژیم اسرائیل علیه مقامات حزب الله و حماس در هفتههای اخیر صورت گرفته است. سلسله رویدادهایی که نشان از دست بالای این رژیم در حوزه اطلاعاتی و امنیتی نسبت به محور مقاومت در ماههای اخیر دارد.
🔸 اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی با یک بحران بیسابقه در حوزه امنیتی مواجه شد. حوزهای که همواره نقطه قوت این رژیم بوده و ضامن اصلی ثبات در سرزمینهای اشغالی محسوب میشود. آنها به کمک آمریکا و دیگر متحدان خود به مرور توانستند از آن وضعیت بحرانی فاصله بگیرند و نه تنها برتری از دست رفته را جبران کردند بلکه محور مقاومت را با شوکهای سنگین امنیتی مواجه ساختند.
🔸 اکنون موازنه قوا یا آنچه در ذیل آن موازنه تهدید خوانده میشود به ضرر محور مقاومت دستخوش تغییر شده است. دولت تندرو صهیونیستی نشان داده در مدیریت نگرانیهای متحدانش موفق بوده و هیچ نرمشی در قبال مطالبه صلح در داخل نیز نشان نمیدهد. این راهبرد تهاجمی بر این مبنا طراحی شده که غرب در هر صورت ناگزیر از حمایت اسرائیل خواهد بود و محور مقاومت به ویژه تهران فاقد امکان یا اراده لازم برای واکنش جدی به این اقدامات تجاوزکارانه هستند. البته صهیونیستها تاکنون محدودیتهایی برای این رویکرد تهاجمی قائل شدهاند و نگران هستند که ورود مستقیم تهران به جنگ، علاوه بر تغییر موازنه، در تحمل متحدانشان به ویژه آمریکا نگنجد و با واکنش جدی از سوی آنها مواجه شود.
🔸 سیاست اصولی تهران در طول دههها همکاری با جنبشهای آزادی بخش که حزب الله مهمترین آنها است، تاکنون هرگز شامل مداخله مستقیم نظامی در حمایت از آنها نبوده است. بازدارندگی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران اگرچه در نسبت مستقیم با قدرت دیگر اضلاع محور مقاومت تعریف میشود اما از ابعاد گسترده و متنوعی برخوردار است و تضعیف یک بعد آن، نمیتواند تهدیدی حیاتی برای تهران و متحدانش محسوب شود.
🔸 باید دانست ترور رهبران و فرماندهان در تاریخ رویارویی محور مقاومت و اسرائیل در میانمدت و بلندمدت، همانطور که برای اسرائیل امنیتی به ارمغان نیاورده به تضعیف مقاومت نیز منجر نشده است. سلسله ترورهای اخیر اسرائیل و در راس آنها شهادت سید مقاومت در کوتاهمدت برای مقاومت لبنان و فلسطین بحران زا هستند اما ماهیت سازمانی این جنبشها همواره در گذشته بر بحران ناشی از فقدان رهبران اثرگذار، غلبه کرده و به احتمال زیاد در آینده نیز خواهد کرد.
🔸 شهادت رهبران حزبالله و حماس در هفتههای گذشته هزینه هنگفتی را به محور مقاومت و در راس آن تهران، تحمیل کرده و موجد یک بحران اطلاعاتی و امنیتی در این محور محسوب میشود. این وضعیت اگرچه دشواریهایی در کوتاهمدت برای مقاومت به دنبال دارد اما نمیتواند تهدیدی حیاتی برای ایران یا حتی متحدان منطقهایاش محسوب شود.
✔️ این ترورها همچنین به نظر نمیرسد باعث درگیری مستقیم ایران در جنگ شود. ایران همچون گذشته تهدیدهای خارج از مرزهای سرزمینی خود را به عنوان تهدید حیاتی تلقی نمیکند و به رویارویی غیرمستقیم با اسرائیل ادامه میدهد. بازسازی اطلاعاتی، جبران خلاءهای امنیتی و در عین تلاش برای ماندن رژیم صهیونیستی در یک جنگ فرسایشی، اولویتهای اصلی محور مقاومت، پس جنایت ضاحیه بیروت خواهند بود.
✍🏻اندیشکده راهبردی تبیین
┈┈••✾•🌿🌺•✾••┈┈
✅️ کانال بصیرت افزایی شهرستان آمل
https://eitaa.com/basiratamol1_ir
https://eitaa.com/basiratamol2_ir
https://splus.ir/basiratamol1_ir
https://splus.ir/basiratamol2_ir