#همسرداری
اگر به بحثهایی که با همسرتان داشتهاید دقت کنید متوجه خواهید شد که بیشتر اختلافات از عدم ارتباط صحیح کلامی ناشی میشود؛ در واقع بسیاری از بگو مگوها و مشاجرات خانوادگی به دلیل درست صحبت نکردن و عدم توانایی در رساندن مفهوم است چنانچه میبینیم که با توجه به آمار کشورهای پیشرفته بیش از 50 درصد طلاقها به علت عدم ارتباط صحیح کلامی بین زن و شوهر است.
در ارتباط کلامی نوع صحبت، لحن بیان، کلمات و اصلاحات به کار گرفته شده و حتی تُن صدا حائز اهمیت است.
به عبارتی اگر ارتباط کلامی بین زوجین با چهرهای گشاده و خندان، توام با محبت و عباراتی مثبت به کار گرفته شود باعث آرامش و دلگرمی و رضایت در طرف مقابل میگردد. گاهی ما بدون آنکه خودمان متوجه باشیم از کلماتی استفاده میکنیم که بار منفی را در ذهن ایجاد میکند. مثلاً تصور کنید به یک مهمانی دعوت هستید و همسرتان لباسی را میپوشد که شما دوست ندارید؛ سریع اظهار نظر میکنید که «این چیه پوشیدی، هنوز فرق مهمونی و سرکار رو نمیدونی، سریع درش بیار!» این عبارت باعث میشود که همسرتان در مقابل شما جبهه بگیرد و بگوید: " همینی که هست اصلاً نظر تو برای من مهم نیست! خودم دوست دارم این لباس را بپوشم!" این درحالیست که هدف شما از بیان اون جملات این بوده است که همسرتان خیلی زیبا و شیک در آن مهمانی حاضر شود؛ حال اگر شما آن جملات را به گونه ای دیگر بیان می کردید می توانست تأثیر مثبتی داشته باشد مثلاً میتوانستید بگویید: «به نظرمن آن ست طوسی یا آبی بیشتر بهت میاد؟!» در واقع شما با طرز صحبت کردن و به کار بردن کلمات منفی سر ناسازگاری و بحث و دعوا را راه میاندازید در حالی که نیتتان خیر بوده است لذا دقت کنید که از زبانتان به درستی استفاده کنید چرا که زبان زیبا شما را به یک فرد قدرت مند و مورد احترام تبدیل میکند.
مردی خدمت حضرت رسول آمد و عرض کرد: همسری دارم که وقتی وارد خانه می شوم به استقبالم می آید و چون خارج می شوم بدرقه ام می کند و زمانی که مرا اندوهگین می بیند، می گوید: اگر برای روزی غصّه می خوری، بدان خدا آن را بر عهده گرفته است و اگر برای آخرت است، خدا اندوهت را زیاد کند (و این گونه مرا آرامش می دهد.)
حضرت فرمود: خداوند کارگزارانی دارد و این زن از کارگزاران خداست و پاداشی همچون نصف اجر شهید دارد
@becha_nejebad