🔵قبیله گرایی خوارجی
🔺درجنگ صفین، هنگامی که عمروعاص توانست با ترفند برسر نیزه کردن قرآن، عراقیان را فریب دهد تا به بهانه لفظ وکتابت قرآن، امام علی-علیه السلام- که خود قرآن ناطق بود را رها نموده وخدعه حکمیت را بپذیرند وآن را بر امام تحمیل نمایند، عبدالله بن عباس ازسوی امام به داوری برگزیده شد اما صدای اشعث بن قیس وعده ای از همراهانش که بعد ازحکمیت از سران خوارج شدند بلند شد که نباید دو حَکم از قبیله مُضر باشد ما از طرف خود باید فردی از اهالی یمن را انتخاب کنیم، وی گفت: اگر دو حَکم به ضرر ماحُکم کنند ولی یمنی باشند بهتر است تا به نفع ما حکم کنند واز قبیله مُضر وقریش باشند. این غائله سرانجام با انتخاب ابوموسی اشعری یمنی ختم گردید وحاصلی جز حیات بخشیدن به حزب اموی که در جنگ صفین تا مرز شکست پیش رفته بود، نداشت.
🔺علاوه بر تحجر وخشکه مغزی وبی بصیرتی یکی از ویژگی های بارز خوارج که کمتر درمورد آن سخن به میان آمده این بود که نگاه قبیله ای را بر هرچیزی حتی نگاه دینی، ترجیح می دادند وهمواره تلاش می کردند سیاست قبیله ای خود را در پس باورها وشعارهای دینی پنهان کنندبطور مثال زمانی که ابن عباس ازسوی امام علی-علیه السلام- برای مناظره با خوارج بسوی اردوگاه آنان در حرورا رفت وتوانست بعضی از آنان را مُجاب سازد، سردمداران خوارج با تعصب قبیله ای کلام او را بعنوان "حجت قریش" که نباید فریب آن را خورد، ارزیابی کردند.
🔺باتوجه به این ویژگی خوارج یعنی قبیله گرایی و روح عصبیتهای ناروا که باعث حیات حزب نفاق اموی در جنگ صفین گردید و مانع بزرگی در راه پیشرفت حکومت علوی گردید باید از تاریخچه آموزنده آنان عبرت گرفت واجازه نداد تعصب به احساسات قبیله ای سیاسی خصوصا دربین مدعیان انقلاب بیشتر از این مانع رشد انقلاب اسلامی گردد مسئله ای که رهبر معظم انقلاب نیز همواره آن را یکی از عوامل سایش نیروهای مومن وانقلابیون، قلمداد کرده اند وآنان را از دعواهای حزبی وخطی برحذر داشته اند. در آستانه آغاز به کار مجلس یازدهم آنهم در زمانی که کشور با بحران کرونا و مشکلات اقتصادی فراوانی که نتیجه سومدیریت مدیران اجرایی وعدمنظارت صحیح نمایندگان مجلس است، دست وپنجه نرممیکند مطالبی از سوی برخی منتخبین مجلس یازدهم در فضای مجازی منتشر می شود که بوی احساسات قبیله گرایی سیاسی و دعواهای حزبی وخطی از آن به مشام می رسد وباعث نگرانی دلسوزان انقلاب گردیده است.
🔺 قبيلهگرايي سياسي اگر در پارلمان و مجلس سرايت کند، آفت جبران ناپذيري است که عاليترين دستگاه قانونگذاري کشور را با اختلال جدي مواجه خواهد کرد وثمره وخروجی آن را در تدوين قوانين بيخاصيتي مشاهده خواهیم کرد که، با نيازها و ضرورتهاي جامعه مغايرت دارندو گرهاي از مشکلات کشور باز نخواهد کرد و جلسات مختلفي از صحن علني مجلس مشغول به بازيهايي خواهد شد که سودي براي مردم نخواهد داشت! ابزارهاي قانوني نظارتي مجلس نيز بازيچه تصميمات غیرکارشناسانه ای خواهد شد که عملا بياعتباري جايگاه نمايندگي و نظارتي ملت را به همراه خواهد داشت. منتخبین مجلس مراقب تسلط افکار خوارجی بر افعال وبیاناتشان باشند.
🖎
#سیده_زکیه_صدرهاشمی
@bedonimarz
http://eitaa.com/joinchat/1644822562C2eae0dcc44