🔴
#زندگینامۀ مرحوم حضرت استاد اسدالله داستانی بِنیسی ـ رضوان الله تعالی علیه. ـ به
#قلم_ایشان، قسمت ۱۶۸:
🔸... آن روزها هم گذشت و وضع مالی پدرمان مقدارى خوب شد.
🔸باباعلى به فكر حج افتاد؛ چون مُستَطيع شده بود؛ ولى پير شده بود و بهسختی میتوانست بدون همراه به آن سفر طولانی كه حدود ۴ ماه طول میكَشيد، برود؛ برای همین، يک روز به خانۀ ما آمد که به نظرم عيد قربان بود. مقدارى گوشت قربانى هم آورده بود.
🔸مادرم تشكّركنان گفت: «انشاءالله سال بعد در كَنار خانۀ خدا، کعبۀ مقدّسه، قربانى كنى.» باباعلى لبخندزنان گفت: «انشاءالله با حاج اسماعيل.» مادرم با تعجّب پرسيد: «با كدام حاج اسماعيل؟! حاج اسماعيل كيست؟!» باباعلى گفت: «شوهرت؛ داماد خودم!»
🔸ما تعجّب كرديم؛ چون برای سفر حج، دستکم ۳هزار تومان پول، لازم بود و پدر من اینقدر پول نداشت؛ برای همین، مادرم آهی كَشيد و گفت: «انشاءالله؛ ولى وضع ما آنقدر خوب نشده كه آقااسماعیل بتواند حاجى شود.» باباعلى گفت: «خدا را چه ديدى؟ يكباره میبینی که او كارها را درست میکند و آدم را از زمين به آسمان میبرد. مگر من پول دارم؟؛ نه؛ ولى تصميم گرفتهام که يکی از باغهایم را بفروشم و شما هم». مادرم گفت: «ما كه باغ نداريم تا بفروشيم.» باباعلى گفت: «دخترم! من خيلى فكر كردهام كه با چه كسى به مكّه بروم که هم دیندار و پاک باشد و هم در اعمال حج به من كمک كند و چنین کسی را سراغ ندارم؛ مگر داماد عزيزم. انشاءالله خدا شرایط را فراهم میكند و من و او به حج میرویم.»
🔸انگار این جملات باباعلى جرقّههاى نورى بود كه از سقف اتاقمان پايين میريخت و من با آنها به جهانی فراتر از دنیا پرواز میکردم تا رؤياى زيباى حاجیبودن پدرم را با چشمان كوچکم ببينم و خودم را پیش دوستانم به عنوان پسر حاجى مطرح كنم.
🔸در منطقۀ ما حاجیبودن و پسر حاجى بودن، معنای ديگرى داشت. معنای حاجى، اینها بود: پاک از هر گناه و پليدى، دستودلباز، داراى شخصيّت فوقالعادهمذهبى و خلاصه: عالَمی غير از عالَم ديگران. و معنای پسر حاجى بودن، اینها بود: لياقت آن را داشتن، افتخار، سربهراهبودن، سربلندی در مجالس و محافل، خوببودن، ارزشداشتن و مانند اينها؛ برای همین، سخنان باباعلى خانۀ ما را روشن کرد.
🔸هنگامی که پدرم آمد، مادرم حرفهاى باباعلى را با او در ميان گذاشت. پدرم با شادى گفت: «انشاءالله. شايد خدا و فرشتهها اين حرفها را بر زبان او گذاشتهاند.» مادرم گفت: «آخر چطور ممكن است؟ ما كه». پدرم گفت: «خدا میتواند ناممکنها را ممکن کند. توانا يعنى: همين. مگر ما در آغاز چه بوديم كه به اين صورت درآمدیم؟ خدايى كه قدرت بیپایان دارد و همۀ هستیها را از نيستى به وجود میآورد و سببساز هر كارى است، آيا نمیتواند براى مكّهرفتن ما سببسازى كند و ما را به خانهاش دعوت نمايد؟»
🔸گفتههاى پدرم چنان مرا به شوق آورد كه نمیدانستم بخندم يا گريه كنم و یقین پیدا کردم كه كار، تمام است و آنان به مكّه خواهد رفت و چیزی را كه ما در خواب هم نمیديديم، به يارى خداوند توانا، در بيدارى خواهيم ديد. ...
📖 شیرخدای آذربایجان، ص ۲۲۱ ـ ۲۲۳.
#حج،
#قدرت_خدا
@benisiha_ir