🔴 تأثیر دوست ناباب بر همسرم
ده سال است که ازدواج کردهام. دو سه سال اول زندگی خوبی داشتیم. با هم رفیق بودیم و تفاهم داشتیم؛ امّا از وقتی که همسرم با یکی از دوستانش ارتباط بیشتری برقرار کرد، زندگی ما از این رو به آن رو شد. دوستش بیاعتقاد و فاسد است. وابستگی همسرم به این دوستش زندگی ما را ویران کرده است. از صبح تا شب با هم هستند و دیگر کاری به زندگیاش ندارد؛ البتّه خرجی خانه را میدهد؛ امّا میگوید خودت هر چه میخواهی بخر.
✅ اول: انتقال حساسیت، ممنوع
قبل از هر چیز بدانید که حسّاس شدن شما روی این مسأله و انتقال آن به همسرتان از راه گله و شکایت، نه تنها مشکلی را حلّ نمیکند؛ بلکه فاصلهٔ شما را از او بیشتر میکند. هر اندازه هم همسرتان از شما بیشتر فاصله بگیرد، به صورت طبیعی به دوستش بیشتر نزدیک میشود. بنا بر این از هر کاری که فاصلهها را زیاد میکند پرهیز کنید.
✅ دوم: تشدید رابطهٔ محبتی
از نکتهٔ اوّل به راحتی میتوان نتیجه گرفت که هر انداز شما بتوانید رابطهٔ محبّتی خود را با همسرتان زیاد کنید، میزان تأثیرگذاریتان روی او بیشتر شده و همچنین فاصلهٔ او با دوستش نیز زیادتر میشود. شما از هر راهی که میدانید و میتوانید محبُت خود را به او دو صد چندان کنید. متأسّفانه یکی از مشکلاتی که در این نوع مسائل بروز میکند آن است که زن گلایهٔ خود را از مسأله با کم کردن محبّت خویش ابراز میکند. این کار نه تنها به حل مشکل کمکی نمیکند؛ بلکه مشکل را چند برابر هم میکند.
✅ سوم: توجه به لذتهای حلال
از این نکته هم نباید غافل بود که یکی از جاذبههای این رفیق جدید، زمینه لذتهای حرامی است که برای همسرتان فراهم کرده است. یکی از ایرادهای وارد بر خانمها در این موارد آن است که به عنوان تنبیه یا اعتراض، راه لذتهای مشروع را بر همسرشان سدّ میکنند. چنین کاری مانند بنزین ریختن روی آتش است. شما باید فضای لذتهای مشروع را در روابط خود بشدّت باز نگه داشته و حتّی جذّابتر از گذشته کنید. همچنین هر کاری که میتواند محیط خانه را برای او جذّاب کند انجام دهید.
✅چهارم تقویت فضای معنوی
تا جایی که میتوانید بدون آنکه بخواهید چیزی رو بر او تحمیل کنید، فضای معنوی خانواده را تقویت کنید تا لذّتهای معنوی بتواند طعم لذّات فاسد را در کامش تلخ کند.
✅ پنجم: گفتگو
پس از مدّتی که رابطهٔ شما به مرحلهی رابطهٔ محبّتی شدید رسید، در فضایی کاملا صمیمی و رفاقتآمیز دربارهٔ این مسأله با او گفتگو کنید؛ البتّه در گفتگوی خود این نکات را در نظر بگیرید:
1⃣. محبّت خود را به او ابراز کنید.
2⃣. شیرینی زندگی با او را متذّکر شوید.
3⃣. از خوبیهای او حتما سخن بگویید.
4⃣. ابتدا کمی از خود انتقاد کنید و از عیوب خودتان به ویژه عیبهایی که در رابطه با همسرتان داشتهاید حرف بزنید.
5⃣. سپس به بیان دغدغهٔ خود بپردازید؛ البتّه بدون اینکه لحن سرزنشآمیز یا محاکمه به خود بگیرید.
6⃣. توقع نداشته باشید که با یک جلسه صحبت همه چیز تمام شود؛ صبر باید کرد.
✅ هفتم: دعا
برایش دعا کنید. خواندن نماز جعفر طیّار در اینگونه موارد بسیار خوب است.
#تا_ساحل_آرامش