#رزمایش_ثامن_بیست_پنجم
🔸هزینه پایین آشوبگری در جمهوری اسلامی
🔹متاسفانه یکی از دلایل قبح شکنی ها و آشوب گری های اراذل و اوباش در سالهای اخیر که در هر اعتراض به حق یا ناحق، میدان دار تخریب اموال عمومی هستند، رأفت جمهوری اسلامی در تعقیب، محکومیت و تأدیه حقوق پایمال شده توسط آنان چه در خسارت های بزرگی که به بیت المال و اموال مردم می زنند و چه در برهم زدن نظم و امنیت کشور و آسیب به جان مردم و نیروهای حافظ امنیت است.
🔹بعضاً دیده می شود که در جریان یک آشوب گری، شاید کمتر از نیمی از آشوبگران دستگیر می شوند، و بیش از نود درصد آنان با رأفت جمهوری اسلامی آزاد می شوند و برای بقیه هم محکومیت بسیار خفیف و جزئی در نظر می گیرند.
🔹مزدورانی که با بی هزینه دیدن اقداماتشان، آشوبگری در جمهوری اسلامی را به راهی برای کسب درآمد خود و یا تخلیه هیجانات کاذب خود می بینند.
🔹بی شک، هزینه دار کردن آشوبگری چه در تعقیب مسببان اصلی و هدایت کنندگان آنان، و چه در محکومیت قضایی متناسب با برهم زدن امنیت کشور، و چه در ضبط اموال و دارایی هایشان، برخورد دستگاه قضایی را با آنان، عادلانه تر می گرداند.
🔹آیا رواست که جمهوری اسلامی، هم هزینه خسارت های وارده به بیت المال، هم هزینه های وارده به اموال مردم و هم خسارت های معنوی و مادی که به حقوق مجروحان یا شهدا و کشته های در جریان این آشوبگری ها را خود بپردازد و آشوبگران و هدایت کنندگان آنان، با مماشات و بعضاً با گرفتن یک تعهد و اظهار ندامت، خود را برای آشوب های بعدی بازسازی کنند؟
🔹آیا خسارت بانک های آتش گرفته، ادارت و نهادهای آتش گرفته و خسارت دیده، ماشین های آتش نشانی، پلیس، آمبولانس که یا آتش گرفتند یا به اوراق تبدیل شدند، خسارت مغازه ها و کاسبی های تعطیل شده، خسارت جراحت ها و شهدا و کشته های حادثه و خسارت های بسیار بزرگ دیگر، نباید از این آشوبگران گرفته شود؟
🔹آیا ما در این آشوب ها، دستگیرشدگان در آشوب های ۹۸ و ۹۶ کم داشتیم؟ مگر نه اینکه هنوز از منافقین به ظاهر توبه کرده دهه اول انقلاب، در اغتشاشات و ناآرامی های دهه های بعدی حضور دارند و دستگیر می شوند؟
🔹قطعا باید در کنار تعقیب عوامل و لیدرهای اصلی آشوبگری ها در ایران و رهانکردن آن تا رسیدن به حصول نتیجه و اطمینان از این امر و همچنین، متناسب سازی محکومیت و مجازات آنان با جرمی چون برهم زدن امنیت کشور، کلیه خسارت های مادی به جای مانده از این آشوبگری ها از اموال آنان توقیف و جریمه های نقدی سنگینی برای آسیب رساندن و معطل نگه داشتن کشور برای آنان در نظر گرفته شود که تا این حقوق ایفا نشود، رهاسازی نشوند.
🔹همانطور که هزینه یک سرقت معمولی با برهم زدن امنیت یک کشور برابر نیست، مجازات آنان نیز نباید برابر باشد.
🔹قطعا خطر کسانی که امنیت کشور را به خطر می اندازند و به مال، جان و ناموس مردم تعرض می کنند، از خطر کسانی که سالها به خاطر بدهی یا یک نزاع شخصی در زندان اند، کمتر نیست. فلسفه محکومیت زندان، همانا نگهداری افراد پرخطر برای جامعه در محیطی خارج از جامعه، تادیب آنان و هزینه دار کردن جرم پیرو اصل متناسب سازی جرم با مجازات است.
🔹آشوبگری در جمهوری اسلامی نباید بی هزینه یا کم هزینه بماند.
#ثامن_نکا