💢
طناب پوسیده حجاریان
🔹همزمان با افزایش کنشگری اصلاحطلبان برای تعیین سازوکار این جریان برای سیاستورزی و حضور در انتخابات، تحرکات طیف رادیکال و افراطی نیز افزایش یافته است.
🔸نمونه این تحرکات را باید در مصاحبه امثال؛ فائزه هاشمی، سعید حجاریان و... دید که یا به نفی مستقیم حضور در انتخابات پرداخته و یا برای حضور در انتخابات به تعیین شروط میپردازند. در زمینه علل چنین رفتارهایی از سوی طیف رادیکال اصلاحات مانند حجاریان چند نکته تحلیلی را میتوان مد نظر داشت:
🔰
گزارههای تحلیلی:
🔹
1ـ شرط و شروط طیف رادیکال و افراطیای مانند حجاریان را نمیتوان به معنای شرط و شروط برای حضور در انتخابات دانست؛ چرا که این طیف افراطی سالهاست از انتخابات گذر کرده و نافرمانی را جستوجو میکنند. برای مثال حجاریان در سایت مشق نو در 10 آذر 1397 اینگونه مینویسد: «تاکتیک اصلی اصلاحات، سازماندهی نیروها از پایین است. این روش در گسترش احزاب، سازمان آهنین، بسیج تودهای و انواع سازمانهای مردمنهاد متجلی میشود و حتی بعضی مواقع میتوان به نافرمانی مدنی فکر کرد. اساساً معتقدم فشار از پایین با انتخابات پدید نمیآید. پس باید گفت: پروژه اصلاحات به انتخابات گره نخورده است. زیرا انتخابات به معنای کنونی آن، مصداق گدایی قدرت است.» لذا شروط طیفهای تندرویی مانند حجاریان بیش از آنکه شروط برای آمدن به صحنه انتخابات باشد تئوریزه کردن آنچه نافرمانی میداند است.
🔸
2ـ نسخه تجویزی امثال حجاریان را باید طناب پوسیدهای دانست که با آن نمیتوان به چاه رفت. اشکال اول اینکه هر جریان سیاسی برای مانایی خود نیازمند بازیگری سیاسی است و این ذاتیاش محسوب میشود. جریان سیاسی مانند ماهی است؛ همانگونه که ماهی بدون آب میمیرد جریان سیاسی هم بدون کنشگری سیاسی رو به اضمحلال خواهد رفت. لذا اینکه یک جریان سیاسی را از فعالیت سیاسی منع کرده و آن را به «نافرمانی مدنی» دعوت کنیـ آنگونه که امثال حجاریان مینویسند و میاندیشندـ جز خسران برای جریان سیاسی مطبوع چیز دیگری حاصل ندارد.
🔹
3ـ اشکال دومی که بر این صحبت وارد است و جریان اصلاحات را با خسارت همراه میکند منابع انسانی و بدنه اجتماعی جریان است. عدم بازیگری سیاسی به معنای به عاریت گذاشتن بدنه اجتماعی و طیف هوادار است. توصیه جریان افراطیای مانند حجاریانـ در صورت جامه عمل پوشیدنـ زمینهای را فراهم میآورد تا بدنه متمایل به جریان اصلاحات از جاهای مختلف گاه به اسم خط سوم داخلی و گاه به اسم جریانهای ساختارشکن خارجنشین به عاریت گرفته شود. اضمحلال بدنه اجتماعی هم چیزی جز اضمحلال جریان سیاسی نتیجهای ندارد.
🔅
نکته مهم؛ حوادث و اتفاقات چند سال اخیر نشان داده است که سازوکار مواجهه با نظام در هر طیف سیاسی استفاده از سازوکار قانونی است. به همین دلیل در مدت اخیر شاهد فعال شدن سیاسیون و طیفهای داخلی اصلاحات هستیم تا برای رسیدن به یک سازوکار رقابت به اجماع برسند. آنچه مطلوب و مورد نیاز است این است که در این سازوکار نباید اجازه داد طیفهای تندرو و رادیکال زیر میز مفاهمه، گفتوگو، مشارکت و... بزنند و میز کذایی و غیر منطقی خود را پیش پای جریان بگذارند.
✍🏻یعقوب ربیعی
#گزارشروز
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
👇👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/majmaehadianbasir
#ثامن_نکا