🔴نقش آفرینی زنان در مدیریت عالمانه شهر
استفاده از ظرفیت بانوان در مديريت عالمانه شهر یک حقیقت لازم و ضروری است. زنان به عنوان شهروندان باید بتوانند در طراحي و مديريت شهر متناسب با نیازهایشان ایفای نقش کنند.
بخشهایی که حضور زنان را بسیار لازم و ضروری میکند و منجر به نقش آفرینی درست شهري میشود به شرح زیر است:
🔻احیای سرزندگی محلات و محله محوری
هنگامي كه يك محله به جاي آنكه محصول يك ميز طراحي مهندسي يا اتاق سياستگذاري باشد از طريق يك فرايند جامعهمحور طراحي شده باشد نتايج حاصل بهويژه براي زنان فوقالعاده سودمند خواهد بود. بديهي است زنان بيشترين نقش را بهعنوان مشاركتكنندگان فعال در جوامع كوچكتر مانند محلات شهري ايفا ميكنند. همچنین انها نقش اساسی در همبستگي و پيوستگي اجتماعي محلي دارند. بايد اذعان داشت زنان بهعنوان مديران خانه در جوامع كوچك نقش اساسي در همبستگي اجتماعي خانواده و محله دارند و پيوستگي اين مدل به صورت مويرگي در سطح شهر ميتواند، نتايج كلان و خوبي به دنبال داشته باشد.
🔻احیای هنرمندانه تمدن ایرانی اسلامی در شهر
طراحي شهر طبق سبك زندگي اسلامي یک الویت است که باید در سياست گذاريهاي كلان اجتماعي، فرهنگي و تربيتي، بخش عمدهاي از این طراحي را به بانوان بخشید. بهسازی مساجد، مراکز فرهنگی تربیتی و متناسب سازی ان یا نقش افرینی زنانه..میتواند راهگشاي ايمن سازي جامعه در برابر مشكلات اجتماعي و كاهش آسيب پذيريهاي شهري باشد
🔻مدیریت شهری
با توجه به آنكه زنان در سطح شهرها با بيشترين آسيبپذيري در مقايسه با مردان روبه رو هستند، توانمندسازي آنها در قالب ورود بانوان به بخش مديريت شهري، مشاركت در طرحهاي اجتماعي و فرهنگي، مي تواند برنامههاي مناسبي را براي پياده سازي در جهت كاهش آسيب پذيريهاي اجتماعي مدون سازد.
✍ اکرم عشقی (دانشپژوه دکتری مدیریت برنامه ریزی)
______________________
◾️به ما بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/1875444138Ce7b9b364c1