─═┅═༅🍃🌼🍃༅══┅─
○◁(20)..#گزیده_تفسیری_جزء_بیستم_قرآن_کریم
۞ فَإِن لَّمْ یَسْتَجِیبُواْ لَکَ فَاعْلَمْ أَنَّمَا یَتَّبِعُونَ أَهْوَاءَهُمْ وَ مَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَیرِْ هُدًى مِّنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا یهَْدِى الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ.. قصص 50
❍ پس اگر پاسخ تو را ندادند بدان که آن ها فقط تابع تمایلات نفسانى خویشند و هیچ کس گمراه تر از آن نیست که پیرو هواى خویش است و از رشد و هدایت الهى محروم است. بی شک، خدا مردم ستمکار را هدایت نمى کند.
❖◁(1)..در این آیه رابطه گمراهی و هواپرستی با صراحت بیان شده و حتى گمراه ترین مردم گروهى معرفى شده اند که رهبر خود را هواى نفس خویش قرار داده اند که این عده هرگز از هدایت الهى بهره نخواهند برد. علت این است که هوای نفس چون پرده ضخیمی مانع دید عقل می شود و قدرت درک حقایق را از او می گیرد. در روایات، آیه فوق به کسانى تفسیر شده است که امام و رهبر الهى را نپذیرفته اند و تنها به آراى خویش تکیه مى کنند.
❖◁(2)..این روایات که از امام باقر و امام صادق و بعضى دیگر از ائمه هدى علیهم السلام نقل شده در حقیقت بیان مصداق روشن این آیه است.
❖◁(3)..به تعبیر دیگر، انسان نیازمند به هدایت الهى است؛ این هدایت گاهى در کتاب آسمانى منعکس مى شود و گاه در وجود پیامبر و سنت او و گاه در اوصیاى معصومش و گاه در منطق عقل و خرد. مهم آن ست که انسان در خط هدایت الهى باشد و نه هواى نفس، تا بتواند از این انوار هدایت بهره مند گردد.
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─