▫️برکاتی گفت: در ۴۵ سال گذشته ١٠ سال جمعیت کشور پیرتر شده است. جمعیت دهه شصتیها در نیمه دوم دهه ۹۰ به زاد و ولد رسیدند و اوج افزایش جمعیت در دهه ٩٠ مربوط به فرزندآوری جوانان دهه ۶۰ بود. ما فرصت محدودی داریم چون هر ٧ تا ٨ سال میزان جمعیت مولد کمتر میشود و این روند تا ۱۵ سال آینده ادامه خواهد داشت. افراد دهه ۶٠ در ٧ تا ٨ سال آینده از چرخه باروری خارج خواهند شد. تحقیقات و تجربیات نشان میدهد که فرزندآوری در بالای ۴٠ سالگی در عمل خاتمه پیدا میکند.
▪️وی ادامه داد: به دلایلی تمایل به فرزندآوری در سنین بالاتر رخ داده است و چون توازن بین اشتغال و فرزند آوری یا تحصیل و فرزندآوری برای خانمها برقرار نشده است، این فاصله بیشتر شده است و فاصله ازدواج و فرزند اول هم بیشتر شده است. ١٧ درصد بارداریها در سنین بالای ٣۵ سال است و تأخیر در فرزندآوری یکی از چالشهایی است که باید مدیریت شود. اوج فرزندآوری در سنین ٢۵ تا ٢٩ سال است و این اوج برای گروههای مختلف متفاوت است و رهبر انقلاب به فرزندآوری در نخبگان تاکید داشتند. بر اساس منحنی و آمار، خانم فوق لیسانس و لیسانس اوج باروریاش ٣٠ سالگی است و خانمهای با سواد کمتر در سنین پایینتر باردار میشوند. خانمهای تحصیل کرده باید حمایت شوند تا در سنین پایینتر باردار شوند.
▫️برکاتی افزود: سن فرزندآوری و میانه سن ازدواج در کشور بالا رفته است و متوسط سن ازدواج در آقایان ۲۸.۵ سال و در خانمها ٢۴ سال است و فرزند اول ۴.۵ سال بعد و فرزند دوم ۵.۵ سال بعد است؛ یعنی خانم در ۳۶ سالگی میتواند دو فرزند داشته باشد. ما بیش از یک سال و نیم است که فاصله بین بارداری را در شبکه اصلاح کردیم و ١٨ تا ٢۴ ماه بعد از تولد فرزند اول میتوان اقدام به تولد فرزند دیگر کرد و مشاورهها برای فرزندآوری افراد از ١٢ تا ١٨ ماه بعد اتفاق میافتد.
▪️وی تاکید کرد: جمعیت باید مدیریت شود و ما در ۸ سال فرصتی که داریم باید مشکل جمعیت را جبران کنیم. تعداد خانمهایی که در سالهای پایانی عمر همسر ندارند ٣ تا ۴ برابر خواهد شد و با پدیده زنانه شدن سالمندی مواجه خواهیم شد؛ آن هم خانمهایی که سلامت و تمکن مالی کافی ندارند.
https://eitaa.com/joinchat/3539009592Cda8ff346bb