#افتخار_به_هویت_دخترانه_و_زنانه🌸
حضرت آیتالله خامنهای:«امروز وظیفهی زنان مسلمان؛ بخصوص زنان جوان و دختران آن است که "هویّت والای زن اسلامی" را آنچنان زنده کند که چشم دنیا را به خود جلب کند.»
💠
#پرسش
عمدهی بحثهایی که در مورد دختران و بانوان میشود، ناظر به ابعاد خانوادگی است و کمتر به هویت فردی دخترانه و زنانه توجه میشود. ناظر به کمبود بحث در این حوزه، به نظر شما جایگاه واقعی که اسلام برای هویت فردی دختران در نظر گرفته چیست؟
💠
#پاسخ
(حجت الاسلام والمسلمین محمدبرمایی)
_واقعیت این است که افراد زیادی در تلهی مقایسهی زن و مرد میافتند. این موضوع اصلاً مقایسهای نیست، بلکه یک رویکرد شناختی- توصیفی است. وقتی در مورد زن صحبت میکنیم، یعنی زن حکمت و خرد دارد، اما تفاوت دیالکتیک رفتاری هم در آن هست که زنان جمال الهی را باید بهصورت حکمتآمیز به ما بدهند. برای همین میگویند زنان طرایف حکمت را در ظرایف هنر پیاده میکنند. اما جنس رفتاری جمالیت و عقلانیت در مردان متفاوت است. فقط یک تفاوت رفتار است، و ماهیتش هیچ فرقی نمیکند، چون هر دو انساناند. برای همین یک بحث خیلی زیبایی در دین اسلام هست که شاید در مکاتب دیگر کمتر به آن پرداخته شده، این است که وقتی اسلام به زن میرسد هویت انسانی را برایش صددرصد مفروض میداند و او را جزو جلوهی انسانی تلقی میکند. حتی زن را نمونهی یک انسان خردمند، یک انسان زیبااندیش و یک انسان کمالگرا تعریف میکند. و یک هویت جنسی متفاوتی از حوزهی زنانگی و زن بودن ارائه میدهد. یعنی هم رویکرد هویت جنسی به آن دارد و هم هویتهای زنانگی به آن میدهد. جملهی «اَلْمَرْأَةَ رَیْحَانَةٌ وَ لَیْسَتْ بِقَهْرَمَانَه» خیلی جملهی جذابی است. یعنی میخواهد بگوید این زن است، اما قرار نیست مردواره بشود.
#تربیت_و_خانواده✨
#ادامه_دارد...
🆔
@bso_quran