🌀خواص دل قلوه در طب اسلامی
🔸دل گوسفند، تقویت کنندهی قلب
دل یا همان قلب از بهترین قسمتهای بدن گوسفند و تقریبا گوشت خالص است. مزاج دل، گرم و خشک با حرارت نسبتا زیاد و بسیار پرانرژی است
و خوردن آن به سرد مزاجها که دچار ضعف قوا هستند، توصیه میشود.
🔹 البته هضم آن برای معدههای ضعیف کمی مشکل است، برای همین باید در قطعههای کوچکتر بریده شده، با چربی دور قلب کباب و خوب پخته شود
✔️خواص
دل خوب پخته شده، تقویت کنندهی قلب و رفع خفقان (تپش قلب) است.
چکاندن خونابهی دل که از کباب کردن بچکد، شب کورى را رفع میکند.
🔸قلوه، مضر برای سرد مزاجها
قلوه همان کلیه است که طبع معتدل (در برخی منابع آمده سرد) و رو به خشکی دارد، اما مصرف آن به همهی مزاجها توصیه نمیشود، زیرا هضم سختی دارد و خون ناصالحی تولید میکند.
🔹بهترین نوع قلوه براى گوسفند جوان و بز است که در همان ساعت ذبح شده باشند و حیوان عطش نداشته باشد.
✔️خواص
مقوى کمر است.
پیهی آن نرم کنندهی ورمهای سخت است.
🔸مغز گوسفند، دیر هضم خوشمزه
مغز جزوی از کله پاچه با مزاج سرد و تر است؛ بنابراین مصرف آن به افراد دارای مزاج سرد و تر توصیه نمیشود.
🔹همچنین چون دیر هضم بوده، زیادهروی در آن برای معده مضر است.از طرفی، خون نسبتا لزج و چربی در بدن تولید میکند.
✔️خواص
چهره را با طراوت و خوش رنگ میکند
ادامه دارد...👇👇
🔷👩⚕ @bualii 👨⚕🔷