کود گاوی:
این کود دارای 80% رطوبت می باشد و به دلیل اینکه مخلوط با کاه است دیرتر تجزیه می شوند و به آن کود سرد می گویند. در کود گاوی بذر علف هرز کمتر دیده می شود.
کود گوسفندی:
این کود بسیار خشک است و زود تجزیه می شود و جزء کودهای گرم می باشد.
کود اسبی:
این کود هم به نسبت خشک می باشد و ازت بسیاری دارد. این کود سریع تخمیر می شود و حرارت بالایی دارد و به آن کود گرم می گویند. بیشتر در کشت و کار در زمین های سرد و مرطوب از این کود استفاده می کنند. کود اسبی برای صیفی جات و سبزیجاتی که رشد سریع و طول عمر کوتاهی دارند بسیار مناسب می باشد.
کود اسبی دارای علف هرز زیادی می باشد و می توان از این کود در چمن کاری هم استفاده کرد و به نسبت دیگر کودهای دامی مواد غذایی ضعیف تری دارد.
کود مرغی:
این کود از نظر مواد غذایی خیلی قوی می باشد و به همین دلیل باید به مقدار کم و با احتیاط از آن استفاده کرد. بنابراین بهتر است که این کود را همرا با کودهای دیگر مصرف کنید. بهترین زمان برای استفاده از کود مرغی فصل های سرد سال می باشد.
ازت:
ازت برای تشکیل پروتوپلاسم و اسیدنوکلئیک لازم می باشد و کمبود این عنصر در برگ های جوان گیاه دیده می شود. دیگر اینکه ازت برای ساخت سبزینه گیاه، بزرگ شدن میوه ها و رشد برگ ها موثر است. ازت به مقدار کافی باعث تردی و آبدار شدن گیاهان می شود.
فسفر:
عنصر کود برای تولید پروتئین برای تشکیل گل، بذر و میوه موثر می باشد. کمبود فسفر باعث می شود که مواد قندی در برگ و ساقه جمع گردد و باعث می شود که ساقه ها به رنگ قرمز در بیایند و در نهایت رشد بذر را تحریک می کند و رشد گیاه متوقف می شود.
پتاس:
کود پتاس برای تشکیل اندام های گیاهی مفید می باشد و مقاومت به بیماری ها را بالا می برد. کمبود این عنصر باعث می شود که کناره برگ ها دچار سوختگی شوند این عمل از برگ های مسن تر شروع می شود.
گوگرد:
این عنصر برای تهیه پروتئین و اسید آمینه در گیاه موثر می باشد. برای سبزیجاتی مانند پیاز، خردل و سیر بسیار مفید می باشد زیرا بوی این سبزیجات به علت وجود این کود می باشد. علائم کمبود گوگرد همانند کمبود ازت می باشد.
نیتروژن:
این عنصر برای ساخت کلروفیل در گیاه مورد استفاده قرار می گیرد و نقش اساسی آن برای سبزینگی گیاه می باشد.
کلسیم:
عنصر کلسیم برای ساخت دیواره سلولی در گیاه مفید می باشد.
منیزیم:
این عنصر برای فعال سازی آنزیم های دخیل در ساخت فتوسنتز مفید می باشد.
آهن:
اهمیت عنصر آهن همانند منیزیم می باشد. عنصر آهن برای ساخت کلروفیل نقش بسزایی دارد.
نکته:
عناصری مانند منیزیم، روی و آهن در سبزیجات باعث ایجاد شادابی در برگ ها، رنگ مناسب هر سبزی، طعم و بوی مطبوع و عالی و در نهایت محکم بودن سبزیجات می شود.