⭕️ اعلام ممنوعیت صدور طلا و نقره از ایران
🏷
#تقویم_جنبش
📸
b2n.ir/139788
🔹 هنگامی که در سال ۱۳۰۸ و آغاز دوران پهلوی قرار شد نرخ ارز و پول ملی از نقره و طلا به پول اصلاح شود، اتاق تجارت تهران، وزارت عدلیه، وزارت خارجه و.... به تکاپو افتادند تا در همه زمینهها این اصلاح را براساس منافع ملی کشور بررسی کنند.
🔹 از میان این دستگاهها علیاکبر داور، به عنوان وزیر عدلیه به سود و ضرر این امر پرداخته است. براساس اسناد به جای مانده از این وزارتخانه، داور تلاش میکند تا پشتوانه پول ایران که بسیار ضعیف شدهبود را مرحم بخشد زیرا از اساسی ترین مشکلات کاهش بیوقفه ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی بود که تا حدودی ریشه در ساختار مالی و پولی اقتصاد جهان و کاهش قیمت جهانی نقره داشت زیر نفوذ انگلستان در تهران بود.
🔹 در کتاب «اسنادی از ارز و انحصار تجارت خارجی» به برخی از این اسناد اشاره شده است:
برای تثبیت قران و جلوگیری از بحران کنونی به نظر اتاق تجارت اقدامات ذیل (لازم) میباشد:
1. انحصار ورود نقره به دولت و عدم اعطای اجازه ضرب سکه به دیگران؛
2. اتخاذ واحد طلا به وسیله فراهم کردن طلای کافی به جهت تامین مسکوکات قانونی؛
3. نظارت در بروات خارجی و تخصیص وجوه ذخیره بابت عایدات نفت جنوب به تعدیل نرخ بروات و ترویج پول طلا؛
4. فکر اساسی در باب تسریع ساختمان راهآهن به طور عملیتر؛
5. توازن واردات با صادرات به وسیله تهیه وسایل ازدیاد صادرات و تقلیل واردات
🔹 هنری اس ویلارد، کنسول آمریکا میگوید: «آقای ئی ویلکینسن، رئیس کل بانک شاهنشاهی ایران، با ارسال نامهای به مدیر روزنامه ایران دلایل اصلی [سقوط ارزش قران] را ذخیره وجوه حقالامتیازهای نفت در اروپا، خرید حجم عظیمی از ملزومات راهآهن از خارج و سقوط بازار سهام ایالات متحده و به تبع آن کاهش صادرات ایران ذکر کرده است.» روزنامهها سر و صدای زیادی درباره ضعیف شدن قران به راه انداختند. ولی روزنامههای تحت کنترل دولت به دنبال دلایل دیگری برای سقوط ارزش دلار میگشتند. رضاشاه به دنبال راهی برای حل این بحران، به مشاورانش دستور داد تا لایحهای برای بالا رفتن ارزش فوری قران تقدیم او کنند.
📎
donya-e-eqtesad.com/news/589845
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱
@currency_war