🦋🌈🦋🌈🦋🌈🦋🌈🦋🌈🦋
🔻مشکل اصلی جامعۀ ما که باید ریشهاش را در مدارس حل کنیم، چیست؟
🔻چرا نوجوانها در ابتدای سن تکلیف و آغاز دینداری، گروهگرا میشوند؟
🔻«مردمیشدن اقتصاد» در گروِ کار جمعی و فرهنگ زندگی جمعی است
🔻بسیج و خانوادهها، دنبال تربیت انسانهای «جمعگرا» باشند
👈🏼 همایش ملی بسیج دانش آموزی
ما امروز در بخشهای مختلف کشورمان مشکلات زیادی داریم؛ در اقتصاد، در مسألۀ خانواده، بالارفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق، کاهش فرزندآوری و...
آیا ریشۀ همۀ این مشکلات، در اعتقادات یا اخلاقیات مردم یا در تواناییهای دشمن است؟ نه؛ نقطۀ کانونی مشکلات ما این است که «ما زندگی و کار جمعی بلد نیستیم و نمیخواهیم جمعی زندگی و فعالیت کنیم.»
ناتوانی در زندگی جمعی و قوی بودن فردیت در جامعه باعث شده که آمار طلاق بالا برود. نمیتوانیم با هم و در کنار هم زندگی کنیم لذا در زندگی خانوادگی هم دچار ضعف هستیم.
دلایل بسیاری در دین وجود دارد که بر زندگی جمعی دلالت دارد. حکمت اصرار دین بر نماز جماعت و عبادت جمعی چیست؟ زندگی دینی، اقتصاد هم دارد. در کدام مسجد، کار اقتصادیِ جمعی انجام میشود؟
چرا ما بههم اعتماد نمیکنیم و بهجای اینکه پولمان را در بانک بگذاریم، با هم، یک کارگاه تولیدی راه نمیاندازیم؟ چرا تعاونی در کشور ما ضعیف است؟ چون در زندگی جمعی ضعف داریم.
چرا نوجوانها در ابتدای سن تکلیف و آغاز دینداری، گروهگرا میشوند؟ حتماً یک طراحی حکیمانه پشت سر آن هست. هدف خدا از خلقت انسان و رشد و سعادت او، در زندگی جمعی است نه زندگی فردی.
همۀ نهادهایی که در تعلیم و تربیت نوجوانان و دانشآموزان دخیل هستند باید به جمعگرایی نوجوانان توجه کنند و آنها را برای زندگی جمعی تربیت کنند و زمینههای لازم را در جهت رشد مهارتهای زندگی جمعی بچهها فراهم کنند.
مدارس باید محل تجربۀ زندگی جمعی باشد. امروز مدارس ما کارمندپرور هستند و دانشآموزانی تربیت میکنند که یک دانش یا مهارتی را بیاموزند تا بتوانند در جایی استخدام بشوند. درست است که یک کارمند خوب، وظایف خودش را انجام میدهد اما اکثرا نسبت به جمع، احساس مسئولیت ندارد.
بسیج، نهادی است که باید به دنبال تربیت افراد جمعگرا باشد. خانواده هم در جمعگرایی بچهها بسیار مؤثر است، ولی معمولاً در خانوادهها به زندگی جمعی اهمیت داده نمیشود بلکه دائماً از بچهها انتظاراتی دارند که بیشتر فردگرایی را در آنها تقویت میکند.
اگر به دانشآموز و نوجوان، مهارتها و آداب زندگی جمعی یاد داده نشود فرهنگ کار جمعی در جامعۀ ما ایجاد نمیشود. یک کار موفق از طریق گروه انجام میشود و گروه بدون ارتباط، شکل نمیگیرد.
امروز اقتصاد بحث اول کشور است و تنها راه حل مشکلات اقتصادی این است که اقتصاد مقاومتی اجرا شود، اقتصاد مقاومتی هم یعنی اقتصاد مردمی. برای مردمی شدن اقتصاد هم غیر از کار جمعی و فرهنگ زندگی جمعی، راهی وجود ندارد.
با تکی کار کردن، جامعه نجات پیدا نمیکند، باید خود را برای جامعهسازی آماده کنیم. بر سر افراد جدا از هم، هر بلایی میشود آورد ولی اگر با هم متحد باشیم و به هم کمک کنیم قدرتی خواهیم داشت که زور هیچ کسی به ما نمیرسد.
👤علیرضا پناهیان - ۱۴۰۰.۰۸.۳۰
👈🏼 متن کامل:
Panahian.ir/post/7085
🦋🌈🦋🌈🦋🌈🦋🌈🦋🌈🦋
🗳 دوستای درسخون و باهوشت رو به کانال دعوت کن 🤓👇
─┅═ঊঈ🍃🍂🍁🍃ঊঈ═┅─
https://eitaa.com/klase1_12/3
کلاس اول تا دوازدهم