🎇🎇🎇🌿🌹﷽🌹🌿🎇🎇🎇
📜 خطبه ۱۲۸
📣(این سخنرانی در سال ۳۶ هجری پس از جنگ جمل، در شهر بصره در بیان حوادث سخت آینده، ایراد شد.)
1⃣ پيشگويی امام (علیه السلام) نسبت به حوادث مهم شهر بصره
♦️ای احنف! گويا من او را می بينم كه با لشگری بدون غبار و سر و صدا، و بدون حركات لگامها، و شيهه اسبان، به راه افتاده، زمين را زير قدمهای خود چون گام شترمرغان درمی نوردند، پس وای بر كوچه های آباد و خانه های زينت شده بصره كه بالهايی چونان بال كركسان و ناودانهايی چون خرطومهای پيلان دارد. وای بر اهل بصره كه بر كشتگان آنان نمی گريند، و از گمشدگانشان كسی جستجو نمی كند، من دنيا را به رو، بر زمين كوبيده و چهره اش را به خاك ماليدم، و بيش از آنچه ارزش دارد، بهايش نداده ام، و با ديده ای كه سزاوارست به آن نگريسته ام.
2⃣ وصف تركهای مغول
♦️ گويا آنان را می بينم با رخساری چونان سپرهای چكش خورده، لباسهايی از ديباج و حرير پوشيده، كه اسبهای اصيل را يدك می كشند و آنچنان كشتار و خونريزی دارند كه مجروحان از روی بدن كشتگان حركت می كنند و فراريان از اسيرشدگان كمترند.(يكی از اصحاب گفت: ای اميرمومنان تو را علم غيب دادند؟ امام (علیه السلام) خنديد و به آن مرد كه از طايفه بنی كلب بود فرمود:)
3⃣ جايگاه علم غيب
♦️ ای برادر كلبی! اين اخباری كه اطلاع می دهم غيب نيست، علمی است كه از دارنده علم غيب (پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم)) آموخته ام، همانا علم غيب علم قيامت است، و آنچه خدا در گفته خود آورده كه: «علم قيامت در نزد خداست، خدا باران را نازل كرده و آنچه در شكم مادران است می داند، و كسی نمی داند كه فردا چه خواهد كرد؟ و در كدام سرزمين خواهد مرد؟» پس خداوند سبحان! از آنچه در رحم مادران است، از پسر يا دختر، از زشت يا زيبا، سخاوتمند يا بخيل، سعادتمند يا شقی آگاه است، و آن كسی كه آتشگيره آتش جهنم است يا در بهشت همسايه و دوست پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) است، از همه اينها آگاهی دارد، اين است آن علم غيبی (ذاتی) كه غير از خدا كسی نمی داند. جز اينها، علومی است كه خداوند به پيامبرش تعليم داده (علم غيب اكتسابی) و او به من آموخته است، پيامبر (صلی الله علیه و اله وسلم) برای من دعا كرد كه خدا اين دسته از علوم و اخبار را در سينه ام جای دهد و اعضا و جوارح بدن من از آن پر گردد.
📜
#نهج_البلاغه،
#خطبه128
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇