💢اسباب عفونت سه نوع است : 1⃣🔹 یکی خوردنی هاست و این خوردنیها بعضی آن است: 🔹👈که جوهر آن زبون است آنچه از آن متولد می شود بدان سبب تعفن می طلبد، چون ماهی تازه و امثال آن. 🔹👈 بعضی آن است که جوهر آن به غایت لطیف است آنچه از آن متولد می شود بدان سبب، زود قبول تعفن می کند، چون شیر و اشباه آن 🔹👈و بعضی آن است که به جهت غلبه رطوبت قوام خون را رقیق می سازد و مهیا می گرداند جهت غلیان و قبول فساد، چون میوه های شیرین آبناک 🔹👈 بعضی آن است که بدگوار است و آنچه از آن متولد می شود رطوبت های خام است، و حرارت غریزی از طبخ آن و عاجز می آید و حرارتی غریب بدان راه می یابد و آن را تباه می کند چون خیار و اشباه آن. 🔹👈و بعضی آن است که به سبب قصور طبخ و ترکیب مختلف بد گواریده می شود و یا به سبب بی ترتیب خوردن و حرکات هضم نیکو نمی یابد، پس آنچه از آن متولد می گردد تعفن می طلبد. 2⃣🔹دوم سده است که مواد را در مجاری حقن کند، و راه دم زدن ماده و روح نماند و بدان سبب آن ماده متعفن شود، و اسباب سده مطلقا در بحث حمی یوم معلوم شد. 3⃣🔹سوم امور خارجیه است مثل هواهای وبایی و متغیر از اخلاط یا بخارات بد و عفن که از راه مسامات و تنفس به اخلاط و ارواح رسند و متعفن سازند مواد را. ✅ و حدوث عفونت چنان بود که حرارتی غریب قلیل اندر رطوبتی کثیر و خام آویزد و آن را نتواند پختن و نتواند تحلیل کردن، و بدان سبب جوهر آن را فاسد سازد، و بپوشاند. 🔹👈و لازم نیست که آنچه تعفن می پذیرد البته نیز بالطبع رطب باشد بلکه کافی است و ✅👈تحقیق این معنی از کتب حکمت طبیعی باید کردن. 📙 خلاصة التجارب ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 🆔 کانال مسیر طبابت https://eitaa.com/masiretebabat