#توانمندی ۷۵
💠 *«انفاق، عامل توانمندی»*
🔆 «هَا أَنتُمْ هَؤُلَاء تُدْعَوْنَ لِتُنفِقُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ فَمِنكُم مَّن یبْخَلُ وَمَن یبْخَلْ فَإِنَّمَا یبْخَلُ عَن نَّفْسِهِ وَ اللَّهُ الْغَنِی وَ أَنتُمُ الْفُقَرَاء وَ إِن تَتَوَلَّوْا یسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَیرَكُمْ ثُمَّ لَا یكُونُوا أَمْثَالَكُمْ»
🔆 «آرى، شما همان گروهى هستید كه براى انفاق در راه خدا دعوت مىشوید؛ بعضى از شما بخل مىورزند و هر كس بخل ورزد، نسبت به خود بخل كرده است. خداوند بىنیاز است و شما همه نیازمندید. هر گاه سرپیچى كنید، خداوند گروه دیگرى را جاى شما مىآورد پس آنها مانند شما نخواهند بود (و سخاوتمندانه در راه خدا انفاق مىكنند!»
📗 سوره محمد، آیه ۳۸
🍃🍀 قرآن کریم افراد را به انفاق دعوت میکند. از آن جا که انفاق، نشانۀ تواناییِ «پرداخت» و «بخشش به دیگران» و بخل، نشانۀ ناتوانی است؛ قرآن کریم در این آیه، افراد را به توانمندی دعوت میکند و از ناتوانی برحذر میدارد.
🍃🍀 *انفاق بیش از آن که برای گیرنده نافع باشد؛ برای پرداختکننده سودمند است؛* زیرا منفعت حقیقی آن به خود شخص باز میگردد.
💢 در مقابل، اگر فردی بخل ورزد، داراییاش را برای خویش نگه دارد و از انجام انفاق پرهیز کند؛ ضررش به خودش باز میگردد. بخیل در زمرۀ ناتوانان قرار دارد؛ زیرا از توانایی «پرداخت»، محروم است.
⏪️ انفاق منحصر به پرداخت مالی نیست و پرداخت علمی، عاطفی، آبرویی و … را نیز در بر میگیرد.
✅ *اگر فردی از دارائی مالی برخوردار نیست؛ میتواند با انفاق علمی، توانی، محبتی و… در زمرۀ انفاقکنندگان قرار گیرد.*
💢 *از سوی دیگر، اگر فردی در یکی از این زمینهها از پرداخت امتناع وزرد؛ باز هم عنوان «بخیل» را دارد.*
🌀 برای مثال *سلام کردن، یکی از مصادیق پرداخت عاطفی است؛ زیرا به وسیلۀ سلام، عاطفه و انرژی به دیگران منتقل میشود.*
✍🏼 عبارت «اللَّهُ الْغَنِی وَ أَنتُمُ الْفُقَرَاء» نشان میدهد که خدای سبحان نیازی به انفاق بندگان ندارد، بلکه این افراد هستند که نیاز دارند انفاقی داشته باشند تا در زمرۀ توانمندان قرار گیرند و پاداشی از سوی خدای سبحان دریافت کنند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐
emamraoof.com