2.سنجد ⬅️شاید نمی‌دانستید! خوراکی بسیار مفید بعدی که در لیست شادی آورهای طب سنتی میتواند جای بگیرد سنجد است. با هم ببینیم چه خواصی دارد. ⬅️به طور حتم یکی از دلایلی که این میوه ارزشمند و مفید در سفره هفت سین ایرانیان جای دارد همین شادی آور بودن آن است. ✅سنجد در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج سنجد آمده است که : ✅دارای مزاج سرد و خشک است. 🔸از بهترین تنقلات برای کودکان است. برای تقویت بدن و کمک به رشد کودکان مناسب است. 🔸سنجد شادی آور است و سب افزایش نشاط و رفع افسردگی می‌شود. همچنین سنجد برای رفع بی‌اختیاری ادرار (شب ادراری یا حین عطسه و سرفه) به علت شل شدن بافت و دریچه خروجی مثانه نیز مفید است. 🔸به درمان سرفه گرم کمک می‌کند. سنجد از بالا رفتن بخارات معده به مغز جلوگیری می‌کند. (این خاصیت باعث جلوگیری از بروز نوعی از سردرد می‌شود) سنجد خاصیت قبض داشته و جمع کننده است، از این رو برای رفع بیماری‌هایی نظیر اسهال و بواسیر، مفید است. 🔸سنجد علاوه بر اسهال باعث بند ‌آمدن خونریزی در دستگاه گوارش نیز می‌شود. همه این خواص به نوعی به خاصیت قبض موجود در آن مربوط می‌شود. سنجد با مکانیسم مهار صفرا و با تقویت معده و دریچه ها مانع بروز تهوع و استفراغ می‌شود. 🔸مصرف متعادل سنجد برای خانم‌های باردار که دچار تهوع هستند، مفید است. (البته باید زیر نظر طبیب مصرف شود) خانم هایی که دچار خونریزی بیش از حد ایام عادت ماهانه هستند (که منجر به ضعف و کم خونی می‌شود)، می‌توانند پس از سپری شدن حدود سه تا پنج روز از قاعدگی، شروع به مصرف سنجد کنند تا خونریزی و لکه بینی شدید یا طولانی آنها از بین برود. 🔸پوست روی سنجد باعث تقویت و افزایش کیفیت پوست بدن می‌شود. 🔸بهتر است این میوه حتماً همراه پوست خورده شود تا فرد از این خاصیت سنجد نیز منتفع شود. (البته برای کسانی که معده ضعیف دارند چندان توصیه نمی‌شود.) 🔸پودر هسته سنجد برای تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید است. . @darmangaram