*رسول عبد مطلق خدا*
در قرآن کریم عبد مطلق فقط به رسول اکرم اطلاق شده است، هرجا که قرآن کریم انبیای دیگر را با عبدنا و امثال این خواسته است که یاد بفرماید قبل یا بعد کلمه ی عبد یا عبدنا اسم خاص اون پیامبر را آورده است. دو نمونه :
1⃣"کذبت قبلهم قوم نوح فکذبوا عبدنا" میفرماید قوم نوح قبل از آنکه عبدنا را بگوید اسم جناب نوح را می برد و بعد میفرماید عبدنا.
2⃣"واذکر عبدنا ایوب" یاد کن عبد ما را ایوب.
هرجا که خدای سبحان کلمه عبد را بر انبیا اطلاق فرمودند، با اسم خاص آنها همراه است و تنها عبد مطلق بر رسول خدا اطلاق شده است. از این آیات چه استفاده ای میکنیم؟ حضرت آیه الله جوادی آملی عبارت زیبایی دارند؛ میفرمایند که علت اینکه خدای سبحان برای رسول اکرم عبد مطلق به کار برده است، زیرا کسی که نسبت به غیر خدا حرّ مطلق است میتواند نسبت به خدا عبد مطلق باشد. علت اینکه رسول اکرم عبد مطلق است، چون نسبت به ما سوا الله حرّ مطلق است. یعنی هیچ تعلق ندارد. روایت از امام صادق علیه السلام در تفسیر این آیه شریفه "و سقاهم ربهم شراب طهورا " میفرمایند؛ خدای متعال ما را از ماسوای خودش تطهیر کرد. پس معنای این آیه میشود آن حرّیت مطلق نسبت به غیر خدای سبحان. هیچ وابستگی نیست. * پس کسی که به حرّیت مطلق نسبت به غیر خدای سبحان رسید، عبد مطلق و محض او می شود. *
🎤استاد سعادت فر
#من_و_اذان_نمازم
@hobbenamaz