در خصوص روز اربعین
در جلد ۱۴
وسائل الشیعه این باب را مییابیم: «باب تاکّد استحباب زیارت الحسین (علیهالسّلام) یوم الاربعین من مقتله و هو یوم العشرین من صفر».
#تاکّد استحباب را که در این جا مطرح است، با آوردن روایاتی بیان میکند.
روایت اول از امام
#حسن عسکری (علیهالسّلام) است که فرمود: «
علامات المؤمن خمس، صلاة الخمسین، و زیارت الاربعین، والتختّم فی الیمین، و تعفیر الجبین، و الجهر ببسم الله الرحمن الرحیم»؛
نشانههای انسان مؤمن پنج تاست: پنجاه رکعت نماز روزانه (نمازهای واجب و نافله)، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، پیشانی بر خاک نهادن و بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.
این روایت گرچه مرسل است، ولی بنابر تسامح در ادله سنن و احادیث مَن بلغ در بحث مستحبات، مرسل بودن خبر، ضرری نمیرساند و مشکلی ایجاد نمیکند.
سپس روایت
#صفوان جمال را از امام
#صادق (علیهالسّلام) نقل و کیفیت زیارت اربعین را بیان میکند و بعد مطلبی است که از «مصباح المتهجد» شیخ نقل میکند.
فتوای صاحب
#وسائل در تیتر ابواب کتابش معلوم میشود و از اول تا آخر وسائل اینگونه است. در اینجا فتوایش این طور است: «باب تاکّد استحباب زیارت الحسین (علیهالسّلام) یوم الاربعین».
این فضیلت زیارت اربعین از
#قدیم در کتابهای روایی مطرح بوده و همهجا در اهمیت و فضیلت زیارت اربعین امام حسین (علیهالسّلام) به همین روایت امام حسن عسکری (علیهالسّلام) که اصل آن در
#مزار شیخ
#مفید و دو کتاب شیخ
#طوسی (یعنی تهذیب الاحکام و مصباح المتهجد) است، تمسک کردهاند.
شیخ مفید در کتاب مزار، «فضل زیارت الاربعین» دارد که این را بعد از «فضل زیارت امام حسین (علیهالسّلام) در روز عاشورا» قرار داده است و به همین
#حدیث امام حسن عسکری (علیهالسّلام) تمسک میکند.
شیخ طوسی نیز در کتاب «تهذیب الاحکام» به همین روایت تمسک میکند و در ضمن فضایل زیارت امام حسین (علیهالسّلام) همین روایت را میآورد.
🌑
زیارت اربعین در قول علما
#شهید اول در کتاب مزار میگوید: «و منها زیارة الاربعین و یوم هو العشرون من صفر»
و
#کفعمی در دو کتابش «البلد الامین» و المصباح خود همین مطلب را آورده است.در «البلد الامین» مینویسد: «یستحب بالعشرین منه زیارة الحسین (علیهالسّلام) و هی زیارة الاربعین»
و در مصباح نیز همین مطلب را آورده است.
علامه محمدتقی
#مجلسی (مجلسی اول) در «روضة المتقین» در فضل زیارت سیدالشهدا (علیهالسّلام) در روز اربعین به همین حدیث امام حسن عسکری (علیهالسّلام) تمسک میکند.
محمدباقر
#مجلسی صاحب بحارالانوار نیز در دو کتاب «بحارالانوار» و «ملاذ الاخیار» نیز چنین آورده است. در بحارالانوار زیارت اربعین را مطرح و تمسک به همین روایت امام عسکری (علیهالسّلام) دارد.
و در
#ملاذ الاخیار (که شرح بر کتاب تهذیب الاحکام است) نیز چنین آورده است.
🌑
برای مطالعه بیشتر رجوع کنید:👇
فضیلت زیارت اربعین - ویکی فقه
https://fa.wikifeqh.ir/%D9%81%D8%B6%DB%8C%D9%84%D8%AA_%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AA_%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B9%DB%8C%D9%86
#صلی_الله_علیک_یااباعبدلله_الحسین
#اربعین #حسینی
لینک کانال 👇✨
@deldadegan_yar_ghayeb