🔻بیتدبیری حتی در هوا
🔹 یکی از کلید واژههای مهم در سخنرانیها و اظهارات پزشکیان چه در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری و چه بعد از استقرار در ساختمان پاستور را باید تاکید و تکیه او بر "نظر کارشناسان" دانست. به نحوی که او هر گاه با سوال یا ابهامی درباره موضوعی مواجه میشود تصمیمگیری راجع به آن موضوع را منوط به نظر کارشناسان میکند و با ذکر این عبارت که "باید دید کارشناسان چه میگویند" و "ما تابع نظر کارشناسان هستیم" به بحث خاتمه میدهد.
🔹 فارغ از این موضوع که رییسجمهور باید صاحب نظر باشد و حداقل قدرت تشخیص سره از ناسره را داشته باشد اما با گذشت حدود ۴ ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم به نظر میرسد حتی همان حرفها یعنی توجه به نظر کارشناسان و موضوع برنامه و برنامهریزی که جزو عبارات پرتکرار آقای رئیسجمهور به شمار میرود با تردید جدی مواجه است.
🔹️ ماجرای عدم تعطیلی مدارس در روز سهشنبه در حالی رخ داد که طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران شاخص کیفیت هوا بر روی عدد ۱۶۱ قرار گرفت و هوای تهران برای همه افراد جامعه ناسالم و قرمز بود. قاعدتا نظر کارشناسی نمیتواند در حالی که در روزهای یکشنبه و دوشنبه با همین کیفیت هوا مدارس تعطیل بودهاند و امروز (چهارشنبه) نیز مدارس تعطیل اعلام شدهاند، صرفا روز سهشنبه مدارس دایر باشد!
🔹️ موضوع زمانی عجیبتر میشود که حتی مهاجرانی به عنوان سخنگوی دولت نیز از عدم تعطیلی مدارس در روز گذشته تعجب میکند، در پاسخ به سوال خبرنگاری که میپرسد آیا حاضرید فرزندان خودتان را در این هوا به مدرسه بفرستید، میگوید: "حتما هوا، هوای خوبی نیست، اما تصمیمی است که دوستان گرفتهاند و از آن موضوعاتی است که جای تعجب دارد! شاید بهتر بود با توجه به وضعیت هوا و با توجه به اینکه طی دو سه روز گذشته مدارس غیرحضوری بود امروز (سه شنبه) هم همینطور باشد. پیگیری میکنیم که تصمیماتی اتخاذ شود که مردم را راضیتر بکند."
🔹️ راجع به این موضوع و تصمیم عجیب و بیقاعده دولت که منجر به اعتراض بسیاری از شهروندان شد ذکر دو نکته ضروری است:
🔹اهمیت این ماجرا بسیار فراتر از موضوع حضوری یا غیرحضوری بودن یا دایر و تعطیل بودن کلاسهای درس است. بلکه مسئله اصلی مکانیسم نحوه تصمیمگیری در دولت چهاردهم است. دولتی که حتی در موضوعی مانند آلودگی هوا که مسئلهای آنی و دفعی نبود و هم از روزهای گذشته مشخص بوده و هم سابقه طولانی در کشور دارد دچار بحران تصمیمگیری میشود خدای ناکرده در مقابل اتفاقات آنی که نیازمند تصمیمات فوری و عاجل است چه برخوردی خواهد داشت؟
🔹️سخنگوی دولت را میتوان عصاره و نماد ملموسی از دولت چهاردهم دانست که به نظر میرسد اطلاعات وی از مسائل جاری کشور حتی از شهروندان عادی نیز کمتر است و در پاسخ به رسانهها و مردم به کرات از واژگانی چون: اطلاع ندارم، نمیدانم، مطلع نیستم و... استفاده میکند، سوال این است که وی دقیقا سخنگوی کدام دولت است؟ مگر این تصمیمات از کانال دولت و هیات دولت عبور نمیکند؟ اگر دولت و سخنگوی محترم آن قرار است به موضوعات و تصمیمات دولت با ابهام و تعجب نگاه کنند مردم عادی قرار است چه وضعیتی داشته باشند و چه موضعی بگیرند؟
✅️
@Rajanews_com