#شیرینی_قیطونی
شیرینی بسیار خوشمزه و خوشگل که واقعا واسه عید خیلی عالیه .
این شیرینی نرم و لطیف هست . .
جای روغن جامد میشه از نیمه جامد ها استفاده کرد . اما کره بریزین شیرینی رو سفت می کنه . .
برای ۳۲ عدد
روغن جامد (صاف قنادی یا نیمه جامد) ۱۰۰ گرم (حدودا نصف لیوان)
آرد سفید ۸۰ گرم (نصف لیوان)
آرد نخودچی ۲۵ گرم (حدودا ۳ ق غ)
آرد برنج ۴۰ گرم (حدودا ۳ تا ۴ ق غ یا حدودا ۱/۴ لیوان)
پودر قند ۱۰۰ گرم (حدودا نصف لیوان یه کم کمتر)
روغن مایع ۲۰ میلی (حدودا ۲ ق غ)
پودر هل ۱/۴ ق چ
گلاب نصف لیوان
پودر نارکیل و پودر پسته و کنجد و ... به میزان لازم
روغن جامد و پودر قند (الک شده) رو با همزن می زنیم و روعن مایع رو هم اضافه کردم . ۵ دقیقه ای زده بشه . پودر هل رو هم ریختم .
آرد ها رو هم الک کردم و اضافه کردم .
آرد سفید رو کم کم اضافه کردم و خمیر رو با دست جمع کردم آرد رو کم کم ریختم اگر میزان چسبندگی نبود کافیه .
خمیر رو یه ساعت محیط (جای گرمی نباشه ) استراحت دادم .
بعد از خمیر گوله هایی برداشتم و توی دستم گرد کردم و اول داخل گلاب انداختم (زیاد نمونه حواستون باشه ) و بعد به دلخواه داخل پودر نارگیل رنگ شده و کنجد و پودر پسته غلتوندم .
برای رنگکردن پودر نارگیل هم ته کیسه فریزر چند قطره رنگ خوراکی ریختم و مقداری پودر نارگیل ریختم و با دستم مالش دادم .
پودر پسته هم یه تعداد کم غلتوندم
داخل سینی فر چیدم .
فر از یه ربع قبل گرم کردم و سینی رو در طبقه وسط به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با دمای ۱۷۰ یا ۱۸۰ درجه قرار دادم .
دمای فر توی این شیرینی پایین نیست نسبت به شیرینی های دیگه و این شیرینی ها روشون ترک هایی ایجاد میشه .
بعد از اینکه کاملا خنک شد از سینی برداشتم . شیرینی نرمی هست زود و گرم از سینی جدا نشه .
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃