مقدمه دوم: فرامین و خواسته های رهبری
سالهاست که مقام معظم رهبری با عناوین مختلف مانند اصلاح الگوی مصرف، اقتصاد مقاومتی، تولید علم و حمایت از دانش بومی، مردم و مسئولان را به تلاش برای استقلال علمی و اقتصادی فرا خوانده اند.
ایشان به طور ویژه در سال 1359 در بازگشت از سفر هندوستان فرمودند: «بنده آنجا به ذهنم آمد که می بایستی گیاه درمانی را در ایران پیگیری کنیم. وقتی از هند به ایران آمدم با مسئولین آن وقت صحبت کردم و از آنها قول گرفتم که به طور قطعی دنبال این قضیه باشند، ولی اقدامی نکردند»!
ایشان همچنین در سال 1393 در بند 12 از سیاستهای سلامت خواستار بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی شدند. ده سال از فرمان معظم له می گذرد ولی اقدام درخوری انجام نشده است.
برعکس در تمامی این سالها شاهد برخورد مغرضانه وزارت بهداشت و برخی پزشکان نماینده مجلس با طب سنتی بوده ایم که برخی از آنها عبارتند از:
- حذف معاونت طب سنتی وزارتخانه در دولت قبل
- اختصاص بودجه قطره چکانی برای طب سنتی (کمتر از پنج هزارم درصد از بودجه 155 هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت)
- عقب ماندن از اسناد بالادستی حتی دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت (یعنی به اندازه دستورالعمل های WHO هم به طب سنتی بها ندادند)
- ممانعت از تاسیس بیمارستان و بخشهای طب سنتی (حتی در بحران کرونا)
- مقاومت در راه اندازی رشته دانشگاهی طب سنتی از مقطع دیپلم
- برخورد نامعقول با عطاریها و پزشکان طب سنتی: حتی در دولت فعلی پزشک متخصص طب سنتی ما را به جرم تجویز داروهایی که خود در موردشان تجربه داشته است محاکمه کردند.
https://eitaa.com/drezamontazer