🌹
عفاف فضیلتی برای مرد و زن
🤔آ
یا «عفاف» به جنسیت خاصى اختصاص دارد؟
تأمل در معناى لغوى و اصصلاحى عفاف حاکى از آن است که عفاف حالتى درونى است که انسان را از گناه و حرام باز میدارد و این امر اختصاص به جنس زن ندارد بلکه هم براى زن و هم براى مرد یک فضیلت محسوب میشود. اما عفاف زن و مرد تا حدودى با هم متفاوت است و این تفاوت، دلیل بر تبعیض نیست. چرا که خیلى از صفات مرد و زن با هم متفاوت است و با توجه به تفاوتهایى که بین این دو جنس وجود دارد، هر یک اقتضاى برخى صفات و خصلتها را میکند و البته خیلى از صفات هم بین آنها مشترک و یک شکل است.
در اصل عفاف، تفاوتى در دو جنس نیست، اما در مصادیق آن تفاوتهاى اندکى وجود دارد. قرآن کریم در معرفى ملکه عفاف، هم از مردان تمثیل میآورد و هم از زنان؛ هم یوسف(علیه السلام) مبتلا میشود و با عفاف نجات مییابد و هم مریم(علیها السلام). اگر در قرآن به زنان دستور «غض بصر» و «حفظ فرج» داده شده است.
«و قُلْ للمؤمنات یغضُضنَ مِنْ أبصارهنَّ و یحفظنَ فروجَهن» قبل از آن این دستور را براى مردان صادر کرده است:
«قُلْ للمؤمنینَ یغضّوا مِنْ أبصارهم و یحفظوا فروجَهم» اگر نمایان کردن زینت و آرایش زن براى غیر مرد خود گناه شمرده شده «و لایبدینَ زینتَهُنَّ إلّا ما ظهر منها» مرد به کلى از برخى آرایشها و زینتها منع شده است. عفاف در گفتار و عفاف در بعد مادى هم که اصلا ارتباطى به جنسیت ندارد و بحثى در آن نیست؛ کسى هم ادعا نکرده که در این زمینهها اسلام بین زن و مرد تفاوت قائل شده است.
#سبک_زندگی_اسلامی_آرامش
بنیاد عفاف وحجاب استان قزوین