🗂
ارتباط شیوه مطلوب تامین مالی با الگوی مطلوب اداره بخش واقعی اقتصاد
🔰حجت الاسلام
#کمیل_قنبرزاده
✳️میان شیوه مطلوب تأمین مالی با الگوی مطلوب اداره بخش واقعی اقتصاد ارتباط وجود دارد. اگر از منظر اقتصاد اسلامی ادعا میکنیم مدل مطلوب، مردمسالاری اقتصادی دینی است - یعنی باید اقتصاد در اختیار مردم و با اراده و مالکیت مردم بوده و دولت زمینهساز حضور مردم باشد - مدلهای پولی و مالی ما هم باید این را نشان دهد و لذا بهترین مدل، مدلی است که بتواند زمینه را برای حضور عموم مردم در بخش واقعی اقتصاد فراهم کند.
🔹در یک نگاه کلان به نظام بانکی، حرکت فعلی به سمت اقتصاد اسلامی صرفاً محدود به اصلاح یک سری عقود بین بانکها و مشتریان است، درصورتیکه ما نیازمند اصلاح ساختار معنادار در مدیریت نقدینگی، جهتدهی نقدینگی، روابط بین بانکها، دستیابی عموم مردم به سرمایهها، عدالت توزیعی و سرمایهای و منع بنگاهداری واحدهای مؤسسات اعتباری هستیم.
🔹شیوه های تامین مالی جمعی (Crowd Funding) که در اقتصاد متعارف وجود دارد به ظاهر نوعی از مشارکت هستند ولی در واقع حذف مشارکتها محسوب میشوند و طبق تجربهای که از نظامهای سرمایهداری به دست آمده عملاً نوعی تمرکز به همراه دارد.
🔹مدلهای بومی خوبی برای تأمین مالی وجود دارند که میتوان برروی آنها تمرکز داشت. به عنوان مثال تعاونیها و مشارکتهای فراگیر در این دسته قرار دارند؛ هرچه به سمت تحقق تعاون واقعی پیش برویم و مشارکت افراد در تصمیمگیری، مدیریت، مالکیت و سود و زیان افزایش پیدا کند قطعاً حضور و نقش مردم را فعالتر میبینیم. / ایکنا