📌 آیا دفن در حرم های مطهر، سودی به حال افراد دارد؟
📌 توضیح سوال:
وقتی بدن انسان در قبر دفن شد، این بدن مورد عذاب یا نعمت قرار نمیگیرد. از سوی دیگر، روح انسان نیز که دارای مکان مادی نیست و در قبر حضور ندارد.
در این صورت، چه فرقی میکند که بدن انسان در چه مکانی دفن شود؟
✍پاسخ
1⃣رحمت الهی در مکانها و زمانها یکسان نیست. برای نمونه شبهای قدر یا در مساجد و حرمها بیشتر از زمانها یا مکانهای دیگر است.
2⃣انسان در زمان حیات خود در این دنیا، هر چند وقتی در خانهاش نیز حضور دارد، میتواند با امام معصوم ارتباط روحی و معنوی بگیرد، ولی وقتی به زیارت آن امام میرود، در حقیقت بدن خود را به حرم برده، و به دلیل ارتباط روح با بدن، ارتباط معنوی انسان نیز قویتر میشود.
3⃣در عین حال، حتی اگر هیچ ارتباط روحی با امام هم پیدا نکند، همین که حضور فیزیکی با بدن در حرم داشته، استحقاق دریافت نعمت و رحمت الهی برای روح پیدا میشود. به همین جهت نشستن در حرم یا مسجد با نشستن در بازار و ... متفاوت است. به دیگر سخن، روح به سبب آوردن جسم در حرم یا مسجد، استحقاق دریافت رحمت الهی را پیدا میکند.
4⃣اینک اگر، همین کار پس از وفات نیز انجام شود. یعنی بدن انسان در حرم یا مسجد دفن شود، به ویژه وقتی انسان، وصیت به دفن بدنش در این اماکن داشته باشد، چنین کاری از سوی روح(وصیت به دفن) موجب میشود که روح استحقاق دریافت رحمت الهی را پیدا کند.
5⃣روشن است که چنین رحمتی وقتی شامل حال انسان میشود که مقدمات اولیه مانند ایمان و ... به وسیلهی انسان فراهم شده باشد.
✍فاریاب
#معارف_اعتقادی 👇🌸
https://eitaa.com/joinchat/3353018433Cb6f9c7903b