ادامه نکات ویژه « زیارت اربعین »
۸_ با اینکه برخی از اهل عراق پول ایرانی نیز می پذیرند ، اما بخش قابل توجهی از ایشان نیز صرفاً پول عراقی « دینار » قبول می کنند . پس برای کرایه ماشین از مرز تا شهرهای عراق و بالعکس حتماً دینار کافی همراه داشته باشید.البته در جوار حرم امام علی و امام حسین علیهماالسلام در صرافی ها ( یه به قول عراقی ها ، تصریف ) می توانید پول ایرانی را با دینار معاوضه کنید ، ضمناً در این مکان ها می توانید کارت بانکی خودتون رو بدید و هر مقدار خواستید پول بکشید. این جور کاسب ها معمولاً مبلغی جهت دستمزد می گیرند مثلاً شما کارت بانک ملی رو می دید دو میلیون پول برداشت می کنید ، طرف عراقی هم صد یا دویست به عنوان دستمزد بر می داره. توجه داشته باشید این کاسب ها در داشتن انصاف متفاوت هستند، برخی دستمزد کمی می گیرند و برخی متاسفانه دستمزد زیاد ! اول طی کنید.
پس اگر خدای نکرده پول کم آوردید یا پولتان گم شد ، می توانید با ایران در تماس باشید و درخواست واریز پول کنید و آنجا از صرافی های نزدیک حرم پول برداشت کنید.
۹_ در خوردن نذورات و خوراکی ها جانب انصاف را رعایت بفرمایید. اگر غذایی را میل ندارید ، بهتر اینه که اصلاً نگیرید ! نه اینکه وسوسه بشید بگیرید و بعد منصرف شوید . فراموش نکنید زیارت امری است مستحب و اسراف امری است حرام ! و صاحبان نذر هم قطعاً از این قبیل بی توجهی ها ناراحت و دل آزرده خواهند شد !
و هر بار آب خنک ( مای بارد ) یا غذا ( طعام ) گرفتید حتماً از آن شخص تشکر کنید . بگویید ( شُکراً ) و اگر توانستید بگویید خدا پدر و مادرت رو بیامرزه ( رحم الله والدیک ) .
سلام را هم کامل بگویید . بگویید « السلام علیک و رحمت الله » یا « السلام علیکم و رحمهالله » موقع خداحافظی هم بگویید « فی امان الله » « مع السلامه » . روزها بعد از سلام دادن بگویید « صباح الخیر » و عصرها و شب ها بگویید « مساء الخیر » .
۱۰_ قبل رفتن اگر متاهل هستید حتماً از خانواده خود رضایت بگیرید . مخصوصاً از همسرتان برای سفر رضایت قلبی بگیرید و جوری تدبیر کنید در نبود شما آنها دچار زحمت نشوند. فراموش نکنید وجود نورانی پیامبر اکرم فرمود : « جُلوسُ المَرءِ عندَ عِيالِهِ أحَبُّ إلى اللّه ِ تعالى مِنِ اعتِكافٍ في مَسجِدِي هذا »
یعنی ، نشستن مرد نزد زن و فرزندش ، نزد خداى متعال محبوبتر است از اعتكاف او در اين مسجد من .
۱۱_ قدر سفر را بدانید چون عمر سفر کوتاه است و معلوم نیست مجدداً چنین توفیقی حاصل شود یا نه !
۱۲_ از طرف جاماندگان نائب الزیاره باشید. مخصوصاً از طرف پدرومادر خود ، اموات و اجداد خود نائب الزیارة باشید.
۱۳_ در کربلا هرچه آب خوردید ، سلام بر امام حسین را فراموش نکنید و اگر توانستید این جمله را بگویید :
« سلام الله علی الحسین و علی علي بن الحسن و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین من جانب جمیع المومنین و المومنات من الاولین الی الآخرین الی یوم القیامة بعدد علم الله »
۱۴_ حتی الامکان در این سفر از شوخی و خنده و قه قهه و اکیداً از گوش دادن به موسیقی های مطرب و لهوی خودداری کنید.یا کتاب « لهوف » با خود ببرید . یا در گوشی پی دی افش را دانلود کنید . روضه بخوانید . حالت گریه و غم داشته باشید . گرچه طبق روایات هم زیارت هم گریه بر امام حسین علیه السلام خودش فرح بخش و بهجت آور است .
۱۵_ خود را نماینده ملت شریف ایران بدانید و بیش از پیش مراقب رفتار خود باشید . مخصوصاً در صف ها و نذری گرفتن ها و رعایت کامل حجاب و ...
۱۶_ در طول سفر اکیداً بر نماز اول وقت مراقبت کنید.
۱۷_ بین مسیر نجف به کربلا دم غروب معمولاً اهالی شهر می آیند تا زوار را برای پذیرایی و استراحت به منزل خود ببرند. چندنفر شوید و به دعوت ایشان لبیک بگویید غالباً در آن منازل ، وای فای و حمام تمیز و جای خنک برای استراحت و شام و ... موجود است. بروید استراحتی بکنید تا صبح پای کولر گازی بخوابید ، صبح پس از صرف صبحانه دوباره راهی شوید.
۱۸_ اگر همسفر ناتوان دارید ( مثل کودکان یا سالمندان ) حتماً مراعات حال ایشان را بکنید. مبادا بخاطر عشق شخصی شما به پیاده روی آنها مجبور به تبعیت از شما شوند ! جوری رفتار کنید که ضعفا احساس دلزدگی و پشیمانی نکنند !
حتما آدرس دقیق محل سکونت در ایران را به همراه چند خط ایرانی و عراقی را بنویسید روی چند کاغذ و درون همه وسایل و ساک های خود قرار دهید.
۱۹_ سبک بار سفر کنید. کیف دستی نبرید ، کوله پشتی ببرید. مخصوصاً اگر قصد پیاده روی طولانی دارید حتماً کوله ببرید.از محکم بودن زیپ کوله تان مطمئن باشید. مدارک و پول و چیزهای خیلی مهم را در زیپ بیرونی کوله قرار ندید.
۲۰_ نسبت به چفیه احترام قائل باشید چون جزء لباس رسمی اهل عراق است. مطلقاً خانم ها از چفیه به عنوان روسری یا سرانداز استفاده نکنند.