✅خُلقیات، ریشه در عقاید دارد.وقتی نوع نگرش زن و مرد به دین، خدا، زندگی، آخرت و... متفاوت باشد، در بسیاری از مسائل زندگی با هم به مشکل بر میخورند.
🔴به این مثال توجّه کنید: زن و شوهری در یک مراسم عروسی شرکت کردهاند که با شئونات اسلامی سازگار نیست و مجلس گناه شمرده میشود. یکی از آنها میخواهد از مجلس بیرون برود و دیگری اصرار بر نشستن دارد. یکی میگوید: «درست نیست که فامیلها را ناراحت کنیم» و دیگری میگوید: اشتباه است که به خاطر مردم گناه کنیم».
❌نوع قضاوت متفاوت این دو، به نوع نگاه متفاوتشان به مردم و خدا بر میگردد. یکی معتقد است که میتوان در مواردی مردم را بر خدا ترجیح داد و دیگری اعتقاد دارد که هیچ گاه نباید این کار را کرد.
⚠️البتّه همۀ خلقیات، ریشه در عقاید ندارند.
📛 بسیاری از انسانها آن طور که فکر میکنند، زندگی نمیکنند. بر اساس همین نکته است که باید گفت: در انتخاب همسر، نباید تنها به حرفهایی بسنده کنید که از طرف مقابل میشنوید؛ زیرا برخی مطابق عقیدهشان حرف میزنند؛ امّا عملشان با عقیدهشان تفاوت دارد.
✳️پس به صورت خلاصه باید گفت: اصلیترین مسئلهای که در کفویت باید در نظر گرفت، همتایی در اخلاق و عقیده است؛ البتّه ناگفته نماند که همتایی اگر در کلّیات اعتقادی باشد، کافی نیست.
🔴مثلاً هر دو معتقد به حجاب باشند؛ امّا معلوم نباشد تعریف هر کدام از حجاب چیست.
📚نیمه دیگرم، کتاب اول ١٥٦
#نیمه_دیگرم
🌺🍃🌸🌷🌼🌷🌸🍃🌺
@entkhab7eshgham