مرگ فرزند جوان مسئول شبکه بهداشت چناران در مشهد و چندین جوان دیگر در کشور بر اثر تزریق و اکسن آسترازنکا و چند علامت سوال بزرگِ بی پاسخ!
وقاحت پس از حماقت؛ کی بود کی بود، ما نبودیم؛ "ما گفته بودیم نزنید! خودشان با رضایت خودشان، زدند!"
۱۰ بهمن ۱۴۰۰/ پیگیریهای روزنامه همشهری، مرگ فرزند مسئول شبکه بهداشت چناران در بیمارستان قائم مشهد را تأیید میکند؛ اواسط هفته گذشته خبرهایی درباره متوقف شدن تزریق واکسن آسترازنکا در بعضی مراکز بهداشتی به گوش رسید که در ابتدا دلیل آن کمبود ذخایر این واکسن عنوان شد، اما از روز گذشته با دست بهدست شدن پیامی در فضای مجازی که منتسب به یعقوب مظفری، مدیر شبکه بهداشت و درمان چناران در خراسان رضوی بود، زوایای دیگری از ماجرای توقف تزریق این واکسن برملا شد.
مظفری در این پیام از مرگ دختر ۲۴ سالهاش بر اثر تزریق واکسن آسترازنکا خبر داده و نوشته بود: علاوه بر فرزندش، ۲ دختر ۱۹ ساله و ۲۲ ساله دیگر هم، بر اثر تزریق همین واکسن آسترازنکا در بیمارستان قائم مشهد جان خود را از دست دادهاند!!
پیگیریهای همشهری از این ماجرا نشان میدهد که نهتنها در مشهد که در اصفهان و تهران و چند شهر دیگر هم مرگ افراد جوان بر اثر سکته مغزی و آمبولی قلب منتسب به تزریق این واکسن، ثبت شده است، هر چند که افزایش مرگ ناشی از تزریق آسترازنکا هنوز از سوی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی بهطور رسمی تأیید نشده است!
مسئولان وزارت بهداشت میگویند که عوارض واکسن آسترازنکا از همان ابتدا اطلاعرسانی شده بود! با این حال خیلیها تمایل به تزریق این واکسن دارند.
یکی از مسئولان سابق حوزه بهداشت و درمان که نخواست نامش در گزارش منتشر شود، هم به این موضوع اشاره میکند و به همشهری میگوید: درباره آسترازنکا بهصورت موارد نادر بهنظر میرسد که بیش از سایر واکسنها دارای عوارض است و به همین دلیل درصورت دسترسی به سایر واکسنها، تزریق آن منطقی نیست.
این مسئله نهتنها درباره آسترازنکا که درباره دیگر واکسنها با پلتفرم آدنوویروس ازجمله واکسن جانسونجانسون و مدرنا هم همین مشکلات مطرح و تزریق آن محدود شده است.
کمال حیدری؛ معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفتوگو با همشهری درباره عوارض گزارششده و مرگ ناشی از تزریق واکسن آسترازنکا توضیح میدهد و میگوید:
از همان ابتدا توصیه شد افراد زیر ۵۰ سال این واکسن را تزریق نکنند و در صورت اصرار به تزریق هم رضایت فرد وجود داشته باشد اما اخبار منتشرشده در فضای مجازی بهگونهای پیش رفت که آسترازنکا را واکسن بسیار موثرتر و ارزشمندتر نسبت به سایر واکسنها عنوان کردند! و این مسئله میل مردم به تزریق این واکسن را زیاد کرد!
از همان ابتدا هم تزریق این واکسن برای این گروههای سنی منوط به رضایت خودشان بود./ روزنامه همشهری
۱۳ شهریور ۱۴۰۰/ مردانی؛ عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا: واکسن آسترازنکا برای زنان باردار و دارای فرزند شیرخوار تایید شد؛ تنها واکسنی که در این زمینه بررسی شده، واکسن آسترازنکا است./ ایرنا
دستورالعمل حذف تزریق واکسن آسترازنکا برای افراد زیر ۵۰ سال، بهدلیل تولید لخته در قلب و مغز، که منجر به مرگ یا فلج خواهد شد، اعتراف دیرهنگام بود بر حماقت برخی از مسئولان لجباز که با تمسخر و برچسب ضدعلم بودن منتقدین، آنرا بلکل رد میکردند!
و حال پرسش اصلی این است که با کدام منطق علمی، تزریق دُزهای بعدی واکسن، در حال اجباری شدن است و چرا کسی به این پرسش ساده پاسخ نمیدهد که فواید تزریقهای قبلی، اکنون چرا از بالا رفتن سطح تلفات در کشورهایِ تزریقکننده دُزهای سوم و چهارم جلوگیری نمیکند؟
و چرا با وجود مشاهده عینی این عدمکارایی، بازهم برای تزریق دُزهای بعدی، اینگونه اقشار مختلف، با اهرمهای شبهقانونی! مورد اجبار و تحت فشار قرار میگیرند؟!