عقوبت الهی را به امید شفاعت اهل بیت «ع» کوچک نشماریم
🔻شخصی از مولای متّقیان درخواست کردند که قدری موت را برایش توصیف کنند. امام «ع» در جواب ایشان، سه حالت را از برای میّت بیان فرمودند. از میان آن سه حالت، حالتی که دانستنش أنفع به حال ما است حالت سوم «
#مسرفین» است؛حالتی که میّت در دار دنیا مؤمن بوده لکن با گناه کردن ها بر نفس خود اسراف کرده است. امام علی «ع» در توصیف حال چنین افرادی می فرمایند؛ جنّت نعیم و عذاب أبدی از برای آن ها قطعی نیست بلکه أمر بر آن ها مبهم خواهد بود تا اینکه خداوند سبحان به واسطۀ شفاعت ما آنان را از آتش خارج کند.
🔻نکتۀ بسیار مهم این است که امام علی «ع» می داند که بلایی که این قسم از افراد در دنیا شدیدا گرفتار آن اند، امید واهی و اتکّال بی جا به ایمان و شفاعت شافعین داشتن و از عمل و اطلاعت جا ماندن است، از این رو می فرمایند؛ پس عمل کنید و اطاعت حق را به جای بیاورید، اتکّال بی جا نداشته باشید و به خاطر امید داشتن به شفاعت شافعین عذاب و عقوبت الهی را نزد خود کوچک نشمارید، چراکه حال بعضی از مسرفین به گونه ای است که شفاعت ما تنها بعد از اینکه سیصد هزار سال عذاب جهنّم به سر می برند، شامل حال آن ها می شود.
🔻امام علی «علی» با این بیان نهایی خود، حقیقتی را بیان می کند که بر چنین افرادی بسیار لازم است به خوبی در آن تأمل کنند، امید آنکه از اختیال خارج شده و در سلک عاملین و مطیعین قرار بگیریم.
🔶معاني الأخبار الْمُفَسِّرُ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ الْحَسَنِ الْحُسَيْنِيِّ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ النَّاصِرِيِّ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ الْجَوَادِ عَنْ آبَائِهِ ع قَالَ:
🔸قيلَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع صِفْ لَنَا الْمَوْتَ فَقَالَ عَلَى الْخَبِيرِ سَقَطْتُمْ هُوَ أَحَدُ ثَلَاثَةِ أُمُورٍ يَرِدُ عَلَيْهِ إِمَّا بِشَارَةٌ بِنَعِيمِ الْأَبَدِ وَ إِمَّا بِشَارَةٌ بِعَذَابِ الْأَبَدِ وَ إِمَّا تَحْزِينٌ وَ تَهْوِيلٌ وَ أَمْرُهُ مُبْهَمٌ لَا تَدْرِي مِنْ أَيِّ الْفِرَقِ هُوَ فَأَمَّا وَلِيُّنَا الْمُطِيعُ لِأَمْرِنَا فَهُوَ الْمُبَشَّرُ بِنَعِيمِ الْأَبَدِ وَ أَمَّا عَدُوُّنَا الْمُخَالِفُ عَلَيْنَا فَهُوَ الْمُبَشَّرُ بِعَذَابِ الْأَبَدِ
🔸و أَمَّا الْمُبْهَمُ أَمْرُهُ الَّذِي لَا يُدْرَى مَا حَالُهُ فَهُوَ الْمُؤْمِنُ الْمُسْرِفُ عَلَى نَفْسِهِ لَا يَدْرِي مَا يَئُولُ إِلَيْهِ حَالُهُ يَأْتِيهِ الْخَبَرُ مُبْهَماً مَخُوفاً ثُمَّ لَنْ يُسَوِّيَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِأَعْدَائِنَا لَكِنْ يُخْرِجُهُ مِنَ النَّارِ بِشَفَاعَتِنَا فَاعْمَلُوا وَ أَطِيعُوا
#وَ_لَا_تَتَّكِلُوا #وَ_لَا_تَسْتَصْغِرُوا_عُقُوبَةَ_اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَإِنَّ مِنَ الْمُسْرِفِينَ مَنْ
#لَا_تَلْحَقُهُ_شَفَاعَتُنَا_إِلَّا_بَعْدَ_عَذَابِ_ثَلَاثِمِائَةِ_أَلْفِ_سَنَةٍ.
┄┅┅═❅❄️❅❅═┅┅┄
📚بحار الأنوار ، ج6، ص: 154