#سرکه
🔰روش تهیه
#سرکه_انگور🔰
ابتدا انگور را شسته ، سپس در ظرف مورد نظر ریخته و خوب چنگ بزنید تا انگور له شود ،(انگور را با خوشه داخل ظرف بیندازید) پس از آن به مقداری آب روی انگور بریزید که روی انگور را بگیرد(لب به لب شود)
به اندازه یک یا دو وجب از ظرف باید خالی باشد تا بعدا سر ریز نکند، سپس ظرف را در جایی بگذارید که نور مستقیم آفتاب به آن نخورد، درب ظرف را به هیچ عنوان نبندید،تا مگس سرکه کار خودش را انجام دهد.
پس از آماده شدن سرکه ، مزه آب انگور شما ترش خواهد شد_اگر ترش نشده ،بگذارید تا تبدیل به سرکه شود_با صافی سرکه را از انگور له شده جدا کنید، سرکه شما آماده است.
👈نکته: در جایی که خیلی گرم است سرکه درست نمیشود و خراب میشود.
🔹نکات تهیه سرکه خرما
- برای تهیه سرکه از خرما باید بقدری آب به آن اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید؛ پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بگذارید.
🔹نکات تهیه سرکه عسل
- عسل به خودی خود دارای موادی است که از فاسد شدن آن جلوگیری می کند و برای تهیه سرکه از آن بایستی آن را بوسیله آب رقیق کرد تا آن مواد اثر خود را از دست بدهند به این صورت که در شرایط مناسب دو برابر مقدار عسل به آن آب اضافه کنید.
🔹نکات
1. سرکه خمر به سرکهای میگویند که در فرآیند تبدیلشدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر میشود (انقلاب اول) سپس تبدیل به سرکه میشود (انقلاب دوم). تبدیل مستقیم آب انگور به سرکه مانند سرکه های بازاری نفعی ندارد.
2. در روایات شش ماده ذکر شده اند که تبدیل به خمر شده و سپس تبدیل به سرکه میشوند: انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر (یا شاید توت).از دیگر میوه ها هم میتوان سرکه درست کرد مثل سیب و... .
3. شاید سرکه ای که ابتدا خمر بوده سپس بوسیله مواد دیگر، نمک یا سرکه کهنه فوراً تبدیل به سرکه شود هم خوب باشد ولی بهتر است اجازه داده شود که خودش تبدیل به سرکه شود و هیچ چیزی به آن نباید اضافه کرد و شاید مضر باشد چرا که روایت میفرماید سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کردهاید. ( استاد تبریزیان)
4. بهتر است زمان مناسبی جهت تهیه سرکه انتخاب کنید مثلا شب یا روز نیمه شعبان، شب ابتدای ماه رمضان و ...
5. ظرفی که می خواهید در آن سرکه درست کنید حتی القدور شیشه ای باشد چون سرکه اسیدی است و در صورت استفاده از ظرف آهنی و ... سبب حل شدن آن در سرکه شده و مضر است.
6. برای تهیه سرکه حوصله بخرج دهید زیرا مدت زمان تهیه آن حداقل ۲ ماه است که مدتی طولانی است و حتی امکان دارد تا ۶ماه هم طول بکشد!
7. ظرفی که می خواهید برای تهیه سرکه اختصاص دهید سعی کنید بیشتر از مقدار سرکه ظرفیت داشته باشد چون نوعا سرکه در ظرف های کوچک اولا فضای پف کردن ندارد و دیگر این که تجربه نشان داده ظرف بزرگ و مقدار زیاد بهتر می رسد و کمتر خراب می شود.
8. هرچه انگور و مواد دیگر شیرین تر باشند سرکه حاصله بهتر و ترش تر میشود.
9. در طب اسلامی سرکه ای توصیه میشود که ابتدا تبدیل به خمر شده و سپس سرکه گردد.
❌ سرکه شیمیایی و صنعتی موجود در بازار که اساسا با اسید سیتریک شیمیایی و کاملا مصنوعی تولید شده به شدت خطرناک است و پرهیز شود.
زاهدی_رحیمی
✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️✳️
@tebeeslami_tabrizian
@eslamiteb_tabrizian