آیا فروپاشی اقتصادی در افغانستان اتفاق خواهد افتاد ؟
در طول هفتههای گذشته اصلیترین و مهمترین مشکل افغانستان و به ویژه کشوری که شبهنظامیان طالبان آن را تصرف کردهاند "مساله اقتصادی است " در حالی که بسیاری بر موضوع دعوای قومیت، مذهب، این آقا و فلان فرد تمرکز کردهاند اما نمیدانند که چشم اسفندیار شبهنظامیان طالبان مشکلات اقتصادی است که از همان روز سقوط کابل دامن آنها را گرفته و به این سادگی هم رها نخواهد کرد.
در تایید این بحران و مشکلاتی که پیش خواهد آورد، سازمان ملل هشدار داده که مسدودسازی میلیاردها دلار داراییهای افغانستان برای در امان ماندن از دست طالبان میتواند به فروپاشی جدی اقتصادی این کشور منجر و باعث شود تا میلیونها افغان دیگر به فقر و گرسنگی دچار شوند.
فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان گفت، باید هر چه سریعتر برای ارسال پول به افغانستان به منظور اجتناب از فروپاشی کامل اقتصاد و نظم اجتماعی در این کشور راهی پیدا شود و اطمینان خاطر حاصل شود که این پول از سوی طالبان در مسیر نادرست استفاده نشود.
دبورا لیونز همچنین به شورای امنیت سازمان ملل گفت که افغانستان احتمالا برای چندین نسل دچار مشکل میشود و افزود: باید به اقتصاد افغانستان مهلت تنفس چند ماهه داد تا به طالبان نیز این فرصت داده شود که انعطافپذیری و هوشمندی خود را برای رفتاری متفاوتتر از گذشته نشان دهد که شامل حقوق بشر، دورنمای مقابله با تروریسم و برابری جنسیتی است. سازمان ملل همچنین گزارشهایی درباره محدودیتها علیه حقوق زنان در افغانستان دریافت کرده است.
گفتنی است بیش از ۱۰ میلیارد دلار داراییهای بانک مرکزی افغانستان خارج از این کشور است که برای غرب به منزله اهرم فشاری بر طالبان محسوب میشود. وزارت خزانهداری آمریکا نیز گفته که تحریمها علیه طالبان را نه کم میکند و نه به این گروه اجازه میدهد تا به سیستم مالی جهانی دسترسی پیدا کند. صندوق بین المللی پول نیز دسترسی طالبان به ۴۴۰ میلیون دلار منابع ذخایر اضطراری را مسدود کرده است.
جفری دولورنتیس، یکی از دیپلماتهای ارشد آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل گفت: طالبان به دنبال مشروعیت بینالمللی و حمایت از جانب جامعه جهانی است. پیام ما نیز به این گروه این است؛ هرگونه مشروعیت و حمایت باید به دست بیاید. این در حالی است که چین و روسیه خواستار آزادسازی منابع خارجی افغانستان شده بودند!
این موضوع نشان میدهد که طالبان با مشکلات عمیق و بحرانی جدی مواجه است و پاکستان به هیچ عنوان نمیتواند حتی یک قدم برای افغانستان تحت کنترل شبهنظامیان مورد جمایت خود بردارد!! در آغاز ۲۰۲۱، نیمی از جمعیت افغانستان یا بیش از ۱۸ میلیون تن به کمک نیاز داشتند. برنامه توسعه سازمان ملل روز پنجشنبه هشدار داد که افغانستان در نیمه سال آتی میلادی با فقر گستردهای روبرو میشود.
🌐 پرسمان سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔸️پاسخگوی پرسش های سیاسی روز شما
🔅🔅🔅🔅
آدرس کانال در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/joinchat/515965063Cfaae534bfd
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈