📗 #به_کجا_آمدم؟
(در جستجوی معنای زندگی)
✍دکتر مهدی خدامیان
#فصل هفتم
قسمت2⃣
☝️زراره، یکى از یاران امام
#باقر(علیه السلام) بود، او همین سؤال را از آن حضرت پرسید و گفت:
⁉️ــ آقاى من! این آیه از چه روزى سخن مى گوید؟ آن پیمان مقدّس در چه زمان و مکانى بوده است؟
✅ــ اى زراره! خدا همه فرزندان آدم را از پشت او بیرون آورد، آنان مانند ذرّه هاى کوچکى بودند. خدا در آن روز، خودش را به آنان معرّفى کرد.
✨✨✨
👌اکنون متوجّه مى شوم که این آیه از چه روزى سخن مى گوید:
✅روز میثاق بزرگ، عالَم ذرّ.
👌قبل از این که خدا انسان ها را خلق کند، آنان را به صورت ذرّه هاى کوچکى آفرید و با آنان سخن گفت، آنان خدا را شناختند.
💠در آن روز همه، خدا و پیامبران را شناختند و به آن اعتراف کردند. آن روز، روز میثاق بزرگ بود.
⁉️به راستى هدف خدا از این کار چه بود؟
❌خدا مى خواست انسانها در روز قیامت نگویند:«ما از این توحید بى خبر بودیم».
❌کسى که پدر و مادر او بت پرست است و او هم از پدر و مادر خود پیروى کرده است، خدا در روز قیامت او را به عذاب گرفتار مى سازد. اگر چنین کسى در روز قیامت به خدا بگوید:«من نادان بودم، من از پدر و مادرم پیروى کردم و نمى دانستم یکتاپرستى چیست»، آیا خدا براى او پاسخى دارد؟
☝️آرى، جواب خدا روشن و واضح است، خدا در آن روز میثاق، نور فطرت را در وجود همه قرار داد و به همه، استعداد درک توحید و یکتاپرستى را عنایت کرد.
✅خدا در عالم ذرّ، خودش را به همه معرّفى کرد و از همه گواهى گرفت، خدا در وجود انسان ها، حسىّ دورنى را به امانت گذاشت تا آن ها را به سوى یکتاپرستى رهنمون سازد.
🔷عالم ذرّ، عالَمى برتر و والاتر از این جهانِ خاکى بود. (عالَمى که به آن مَلَکوت مى گویند و از جنس دنیاىِ فرشتگان است).
🔥سخن کسى که در روز قیامت مى گوید من نادان بودم و پدر و مادرم، بت پرست بودند، رد مى شود، زیرا او نداى فطرت خویش را شنید و آن را انکار کرد، او به خاطر این گرفتار عذاب خواهد شد که به نداى فطرت خویش، پاسخى نداد.
👌خدا در این آیه از آن پیمان بزرگ سخن گفت، این پیمان، راز بزرگى است که حقیقت وجودى انسان با آن معنا پیدا مى کند. آرى، خدا این گونه آیات خود را براى مردم بیان مى کند تا در آن فکر کنند، باشد که به سوى حقیقت بازگردند.
✅نور فطرت، همان سرمایه اى است که هر انسانى با خود دارد و همان براى هدایت و رستگارى او کافى است، افسوس که گروهى به نداى فطرت خویش، پاسخ نمى دهند و خود را از سعادت و رستگارى محروم مى کنند.
✨✨✨
⁉️من از کجا آمده ام؟ در کجا هستم؟ چرا آمده ام؟ به کجا مى روم؟
✅این چهار سؤال اساسى است که هر انسانى باید پاسخ آن را بداند. کسى که به خدا باور ندارد و فقط زندگى مادى را مى بیند در جواب این سؤالات چه مى گوید؟ او مى گوید طبیعت و ماده کور و کر بر اساس تصادف باعث پیدایش من شده است، همه چیز من این دنیاست، من براى بهره بردن از این دنیا آمده ام و سرانجام به سوى نیستى مى روم. با مرگ به پایان مى رسم و همه چیز تمام مى شود. من از طبیعت آمده ام و به سوى نیستى مى روم.
☝️این نگاه انسان ماده گراست، ولى کسى که دین اسلام را پذیرفته است و به خدا ایمان دارد در جواب این سؤالات چنین مى گوید:
💠من از ملکوت آمده ام. خدا روح مرا در ملکوت آفرید. من به دنیا آمده ام تا توشه برگیرم. دنیا یک وسیله است، من به اینجا آمده ام تا رشد کنم، این هدف از آمدن من به اینجاست. آرمان من، سیر به سوى خداست. من به سوى نیستى نمى روم، من با مرگ به سوى زندگى واقعى مى روم. زندگى آخرت، همان زندگى جاویدان است. من به سوى مهربانى خدا سفر مى کنم.💠
#ادامه_دارد...
🌱🌸🌱🍃🌱🌸🌱