ضرورتِ منظومهای دیدن!
مؤلفههای قدرت یک کشور، یک «کُلِ» دارای اجزاء است که این اجزاء هم به هم پیوسته و مرتبط و هم دارای تأثیر و تاثّر از یکدیگرند. این اجزاء باید با هم و بر اساس تراز خود رشد کنند. نمیتوان و نباید چشم را بر برخی از مولفهها، به بهانۀ پرداختن به بعضی دیگر بست. همچنین برای عیارسنجی قدرت یک کشور، باید تمام مؤلفهها را دید، نه صرفاً بعضی از آنها را.
دقت بفرمایید که یکی از مهمترین عواملِ خطا در تحلیل و پس از آن ناامیدی، نگاه نقطهای و جزئی به بعضی از مؤلفههای قدرت است. یعنی مثلا یک کشوری که از میان ۱۰ جزء از عناصر قدرت، حائز ۷ یا ۸ عنصر آن هست، خب عیار قدرت آن، در همه مجامع عیار قابل قبولی است.
بعنوان مثال ایران اینچنین است. در اکثر عناصرِ قدرت، پیشرفتهای خیره کننده داشته است، اما دشمن برای ضربه زدن به ما، در جنگ شناختی، عناصری که پیشرفت عظیم در آن داشتهایم را پنهان و آن یکی دو عنصری که در آن ضعف داریم را کاملا برجسته و رسانهای میکند.
رهبر انقلاب فرمود:
[مؤلفههای] قدرت یک کشور یک منظومه و مجموعهای از عوامل گوناگون است که به هم مرتبطند. این شکل منظومهایِ قدرت و اعتبار را ندیدن و نفهمیدن، موجب قضاوتهای غلطی میشود. پس کلّ منظومه را باید دید.
بیانات در دیدار مسئولان نظام ۱۴۰۱٫۰۱٫۲۳
یکی از مصادیقِ تبیین درست، انتقال مفهومِ کلاننگری و نگاه منظومهای به همۀ امور از جمله مولفههای قدرت است.
@fakhrian_ir