▪️در نقد ژانر خاص انگاری جهنم نگارانه
🔻نویسندگان این ژانر حجم انبوهی از سانتی مانتالیسم و حرفهای بی سروته را به خدمت می گیرند تا بگویند وضع ما خیلی تیره است. کلی آدم هم تحت تاثیر این نظرات افسردگی می گیرند و حتا خودکشی می کنند. در صورتی که یک نگاه نسبی و مقایسهای می تواند خیلی از توهمات را که اساس و پایه این جهنم انگاریها است را منزلزل کند. مثلن
#آزادی_بیان افسانهای هر جایی به شکلی محدود میشود. در غرب غولهای تکنولوژی ریز روزمره افراد را تحت کنترل دارند و رسانه در سیطره بلوک ثروت هر صدای مستقلی را با روش پیچیده تر طرد می کنند.
🔻یا هم اکنون وضع اقتصادی بخش اعظم مردم کشورهای جهان از انگلیس و آمریکا گرفته تا حتا کشورهای اسکاندیناوی ذیل توسعه وحشی نئولیبرالیسم جهانی فقرگستر بسیار بد است. تعداد زیادی تحصیلکرده بیکار مثلن در جهان وجود دارند و میزان فقرا، کارتن خوابها و گرسنگان در آمریکا، انگلیس، چین در برخی امور (مثل امکانات عمومی، پزشکی،
#تبعیض_نژادی ) اتفاقن ایران در وضعیت بهتری نسبت به خیلی جاها است.
🔻ژانر «خاص انگاری جهنم نگارانه» مسببان اصلی هتک حرمت انسان ایرانی یا آتش افکنان این جهنم تخیلی را از درون و ناشی از شیطانهای خون ریز داخلی یا سیاستمداران عقب مانده یا ارزشهای فرهنگی بنجل بومی می داند، در حالیکه چشمش را بر دخالت ویرانگر استعمارگران غربی در خاورمیانه (مثل جنگ و دخالت تروریستی) و سپس وحشی گری فاشیستهای راست گرا در اروپا و آمریکا که حامی زشت ترین رفتارها با مهاجرانی که قربانی سیاستهای استعمار هستند را می بندد.
🔻این نگاه سالها جنگ و کشتار مبتنی بر رنگ پوست و نژاد، استثمار انسانها و غارت منابع جهان، تشدید فقر جهانی، نابودی محیط زیست، انقراض حیوانات و گیاهان، حذف فضای عمومی، قفس شدن خانه، اضمحلال ارزشهای انسانی و... توسط سرمایه داری همه گستر جهانی را نمی بیند و همه مشكلات را ناشى از سیاست ج.اسلامی میداند که با این نظم تمامیت خواه درافتاده است و بخاطر مقاومت کردن مورد ستم و حذف و طرد جهانی است. این نگاه که در گمان خود از یکجانبه نگری اپوزیسیون جنگ طلب دوری میکند نهايت تلاشش در دوطرفه دیدن یک اشاره ژورنالیستی مد روز به بد بودن تحریم است.
📝 شهاب تقی پور
@Fars_plus